Antena 3 Actualitate Meteorologii au vești proaste. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

Meteorologii au vești proaste. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

24 Noi 2017   •   19:13
Meteorologii au vești proaste. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Dacă aveți planuri de călătorie pentru acest sfârșit de săptămână, ar trebui să știți mai întâi că meteorologii nu au deloc vești bune.

Potrivit ANM, în sudul şi estul ţării, vremea va fi în general închisă, iar local va fi ceaţă şi, izolat, burniţă.

Sâmbătă

În țară, cerul va fi temporar noros, iar ceaţa va fi prezentă în zonele joase de relief, cu precădere în orele dimineţilor. În regiunile vestice şi de nord-vest, pe arii restrânse, va ploua slab, în cursul nopţii, iar în zona Carpaţilor Occidentali, trecător, vor fi posibile şi fulguieli.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în vestul ţării, în extremitatea sa de răsărit şi la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele normale la această dată, în interiorul arcului carpatic, vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, iar minimele se vor încadra între -3 şi 7 grade, uşor mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi mai mari, pe litoral.

La București, vremea va fi în general închisă. Mai ales dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă şi trecător, burniţă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 9...10 grade, iar cea minimă în jurul a 4 grade.  

Duminică

În țară, înnorările vor cuprinde, treptat, toate regiunile; în cele vestice, nordice şi centrale se vor accentua şi va ploua, pe arii din ce în ce mai extinse, începând din a doua parte a zilei, dar numai izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, îndeosebi dimineaţa, va mai fi ceaţă, asociată trecător cu burniţă.

La munte, mai întâi în zona înaltă, apoi şi la altitudini mai mici, iar noaptea şi în nord-vestul şi nordul ţării, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în interiorul arcului carpatic şi în extremitatea de sud-est.

Valorile termice vor fi, în general, peste cele climatologic specifice perioadei, deşi în vest şi nord-vest, temperatura aerului va marca o scădere. Maximele se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar minimele între 1 şi 8 grade, uşor mai coborâte în Dealurile de Vest şi în depresiuni, dar şi mai ridicate pe litoral.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close