Antena 3 CNN Actualitate Mii de studenți vor rămâne fără locuri în cămine, din cauza măsurilor de distanțare socială

Mii de studenți vor rămâne fără locuri în cămine, din cauza măsurilor de distanțare socială

Aproape 20 de mii de studenţi vor rămâne fără locuri în cămine din cauza măsurilor de distanţare. Locurile în cămine se vor reduce iar unele vor rămâne chiar închise din cauza noilor reguli.

Mii de studenți vor rămâne fără locuri în cămine, din cauza măsurilor de distanțare socială
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    13 Sep 2020   •   08:40

La Politehnica şi Universitătea din Bucureşti vor putea sta doar doi studenţi într-o cameră. Asta înseamnă că numărul persoanelor care se pot caza va fi redus cu aproximativ 40%. 

Există şi cămine care vor rămâne închise, iar altele vor primi doar studenţi care prezintă un test pentru COVID-19 negativ. 

Aproape 20 de mii de studenţi vor rămâne fără locuri în cămine din cauza măsurilor de distanţare

Locurile în cămine se vor reduce iar unele vor rămâne chiar închise din cauza noilor reguli 

Începând de la 1 octombrie, zeci de mii de studenți vor rămâne fără loc în cămine. În Capitală, mai multe universități au anunțat dacă vor deschide sau nu căminele studențești.  La Academia de Studii Economice din București, căminele vor rămâne închise, excepție fac doar cele în care sunt cazați studenți internațional. De asemenea, predarea va fi făcută 100% online, excepție făcând doar 5 programe de studii din ASE. Și la SNSPA căminele vor rămâne închise iar predarea se va face online. 

În ceea ce privește Factultatea de Studii Agronomice din Capitală, există o nouă regulă în ceea ce privește cazarea: studenții vor trebui să prezinte un test negativ înainte de a se caza în cămine.

Politehnica va deschide toate căminele însă la o capacitate de 60%. Și Universitatea din București va deschide toate căminele studențești, însă vor fi cazate mai puține persoane. În camere de 3 persoane vor fi cazate doar 2 persoane iar în camerele cu baie coună va sta o singură persoană. 

Mii de studenți vor rămâne fără locuri în cămine, din cauza măsurilor de distanțare

×
Subiecte în articol: studenti camine
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close