Antena 3 Actualitate COVID-19. Nu trebuie să mai faceți acest lucru în mijloacele de transport în comun! Pericolul este mare!

COVID-19. Nu trebuie să mai faceți acest lucru în mijloacele de transport în comun! Pericolul este mare!

de Laura Dinu    |    02 Noi 2020   •   18:35
COVID-19. Nu trebuie să mai faceți acest lucru în mijloacele de transport în comun! Pericolul este mare!
Sursa foto: pixabay

Cercetătorii sunt de părere că, pe lângă igiena mâinilor și distanțarea socială care trebuie respectate în mijloacele de transport în comun, mai este o măsură care ar trebui să fie pe primul loc.

Cele mai recente dovezi ale oamenilor de știință demonstrează că noul coronavirus se transmite cu ușurință prin aerosoli (particulele în suspensie aflate în aer), astfel încât ventilația spațiilor este extrem de importantă în cadrul măsurilor de control ale infecțiilor cu Covid.

 În acest sens, experții subliniază că transportul public poate fi o zonă reală de infecție.

Potrivit acestora, în momentul în care se vorbește sau se strigă, de exemplu când se vorbește la telefon, sunt eliminate de 50 de ori mai multe particule virale decât atunci când persoanele rămân tăcute.

”Călătorii ar trebui să rămână tăcuți”

María Cruz Minguillón, cercetător la Centrul Superior pentru Cercetări Științifice, a declarat că, în interiorul mijloacelor de transport, călătorii „ar trebui să rămână tăcuți”, reducând astfel cantitatea de particule eliminate. 

”Când respirăm eliminăm doar o cantitate mică de particule, însă când vorbim la telefon și mai și strigăm, având că suntem în metrou, eliminăm de 50 de ori mai multe particule”, a declarat Minguillón, care recomandă, de exemplu, instalarea indicatoarelor în transportul public cu mesajul „silence forever”, scrie 20minutos.es.

 

×
Subiecte în articol: metrou tren aerosoli

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close