Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ pentru elevi. "Se ia în calcul şi o astfel de variantă"

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ pentru elevi. "Se ia în calcul şi o astfel de variantă"

Tabletele şi laptopurile vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologie, pentru a putea participa la orele on-line, până pe 10 septembrie, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţ pentru elevi. "Se ia în calcul şi o astfel de variantă"
de Denisa Nedelcu    |    15 Iul 2020   •   15:15

"Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi, ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie", a spus Anisie, miercuri, într-o dezbatere on-line, potrivit agerpres.ro.

Este vorba de 250.000 de tablete şi laptopuri, iar ministrul a recunoscut că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia on-line.

Întrebată dacă ia în calcul descentralizarea formulei în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, Anisie a răspuns: "Se ia în calcul şi o astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ".

În plus, Anisie a asigurat că toate deciziile pe care le va lua Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte desfăşurarea noului an şcolar vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii.

Anisie: Toate recomandările ţin cont de Ministerul Sănătăţii

"Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică.

De aceea, aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii", a spus Monica Anisie.

Ministrul a menţionat că în cadrul grupurilor de lucru au fost şi propuneri în sensul în care învăţământul preşcolar şi învăţământul primar să se desfăşoare normal în sala de clasă

×
Subiecte în articol: Monica Anisie tablete
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close