Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educației vrea prelungirea anului școlar: ”Suntem printre ultimele țări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor”

Ministrul Educației vrea prelungirea anului școlar: ”Suntem printre ultimele țări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu propune ca perioada anului școlar să fie prelungită, începând cu anul școlar viitor. Ministrul Educației spune că România se află printre țările cu cel mai scurt an școlar din Uniunea Europeană.

Ministrul Educației vrea prelungirea anului școlar: ”Suntem printre ultimele țări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Iun 2021   •   23:28

"Structura anului școlar pentru anul școlar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susțin: este nevoie de o creștere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele țări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari - nu numai în Romania, este drept - ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durata mai mare a perioadei de cursuri", a afirmat ministrul Educației, duminică seara, la Digi 24.

Ministrul Educației a vorbit și despre sesiunea examenului de Bacalaureat 2021 care începe mâine, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Sorin Cîmpeanu a declarat că nu acceptă ”formulări de tip capcană”.

„Nu accept sub nicio formă formulări de tip capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, subliniind că la examenul de Bacalaureat nu trebuie să li se întindă capcane elevilor.

„Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ.”, a mai spus ministrul Educației.

 

×
Subiecte în articol: ministrul educatiei
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close