Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Muncii reacționează după ancheta privind Căminele Groazei din București și Ilfov: "Eu nu pot să verific calitatea hranei"

Ministrul Muncii reacționează după ancheta privind Căminele Groazei din București și Ilfov: "Eu nu pot să verific calitatea hranei"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre detaliile șocante care au ieșit la iveală din ancheta privind Căminele Groazei din București și Ilfov

de Alexandra Axinia    |    06 Iul 2023   •   15:49

"Am avut controale, atât din parte Agenției Naționale pentru Protecția Drepturilor și Persoanelor cu Dizabilități, cât și din partea Agenției Naționale pentru Inspecție Socială, controale care s-au finalizat cu rapoarte.

Ultimele controale au fost făcute acum șase luni. Există fotografii atașate la dosar care ilustrează că sunt lucruri care la prima vedere par a fi normale, dar s-au dat recomandări de angajare pentru personal suplimentar, de respectarea unor standarde minime de calitate în aceste centre, precum și de îmbunătățirea hranei. 

Noi am încheiat recent o campanie de control la toate centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu dizabilități. Din 756 de centre au reușit să verificăm 578 de centre. Avem găsite abateri în 370 de centre și s-au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care nouă s-au soldat cu amenzi de pe 50.000 de lei 

Citește și: Marcel Ciolacu, despre cazul bătrânilor umiliţi în azile din Bucureşti şi Ilfov: ”Sunt revoltat! Am cerut să se declanșeze urgent o acțiune națională de control în toate centrele”

Eu nu pot să verific calitatea hranei, eu doar sesizez problema și o trimit mai departe", a declarat ministru Muncii, Marius Budăi

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close