Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, anunț major în privința vaccinului anti-Covid: 'Vrem să avem și noi prioritate'

Ministrul Sănătății, anunț major în privința vaccinului anti-Covid: 'Vrem să avem și noi prioritate'

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că a înscris România în sistemul european pentru vaccinul anti-Covid.

Ministrul Sănătății, anunț major în privința vaccinului anti-Covid: 'Vrem să avem și noi prioritate'
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   22:52

 „Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (miercuri - n.r.) vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru.

”Prioritatea, în general, se face după numărul de populație din țara respectivă atunci când se face repartiția vaccinului, dar trebuie să fim acolo ca solicitanți. Putem să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva... Gândiți-vă că acum o lună de zile se discuta că cei mai avansați sunt Sanofi cu GlaxoSmithKline care produceau pentru Statele Unite, cu un termen a doua jumătate a anului viitor. Când comunitatea europeană a hotărât să facem acele donații tocmai pentru un vaccin, tratament, noi am solicitat pentru un vaccin acea sumă pe care am donat-o”, a menționat Nelu Tătaru.

El a precizat că și în România se fac studii în legătură cu un vaccin împotriva coronavirusului, dar că la nivel european dezvoltarea acestuia este mult mai avansată: ”Vrem să fim acolo, vrem să avem și noi prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a spus ministrul.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătatu vaccin coronavirus

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close