Antena 3 CNN Actualitate O fată de 16 ani din Suceava a murit intoxicată cu fum după ce radiatorul electric a căzut pe covor. Alte două minore sunt stare gravă la spital

O fată de 16 ani din Suceava a murit intoxicată cu fum după ce radiatorul electric a căzut pe covor. Alte două minore sunt stare gravă la spital

Tragedia a avut loc, duminică, într-un sat din comuna Baia, judeţul Suceava. Radiatorul electric cu care se încălzea familia a căzut pe covor şi a declanşat un incendiu, în timp ce fetele dormeau. Ele au fost găsite a doua zi de un vecin, în stare de înconştienţă.

O fată de 16 ani din Suceava a murit intoxicată cu fum după ce radiatorul electric a căzut pe covor. Alte două minore sunt stare gravă la spital
Sursa foto: monitorulsv.ro
de Claudia Popovici    |    26 Oct 2020   •   22:30

Cele trei minore de 16, 12 şi 8 ani locuiau la bunici. Sâmbătă seara, însă, au decis să se ducă la casa părinţilor, aflată în apropiere, aceştia fiind plecaţi la muncă în străinătate, spun vecinii familiei.

Duminică au fost afară, s-au jucat şi noaptea s-a întâmplat tragedia

 "Fetele au dat drumul la căldură şi geamurile au fost termopane şi fetele nu au mai avut aer de unde sa tragă. Aproape că au murit asfixiate”, a spus un localnic.

A doua zi, tatăl copilelor a sunat acasă şi, pentru că nu răspundea nimeni, a rugat un vecin să meargă să vadă ce fac fetele. Uşa era închisă prin interior şi vecinul a spart geamul. Când le-a văzut pe fete în stare de inconsţienţă, omul a sunat imediat la 112.

"Personalul de la Ambulanţa Suceava s-a deplasat la faţa locului şi a găsit o fată în vârstă de 16 ani, fără semne vitale şi alte două minore, de 8 si 12 ani, în stare de semi-inconştientă, fiind resuscitate”, au precizat reprezentanţii poliţiei pentru monitorulsv.ro

Fetele au fost transportate în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava

"Au ajuns în comă. Acum sunt intubate şi ventilate mecanic. Prognosticul este rezervat, nu ştim ce leziuni neurologice vor fi în urma hipoxiei prelungite", au spus medicii.

În cauză, poliţişti au întocmit un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind derulate pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs tragedia.

 

 


 

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close