Antena 3 CNN Actualitate Minore abuzate chiar de asistentul maternal, în Capitală. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost obligată să facă avort

Minore abuzate chiar de asistentul maternal, în Capitală. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost obligată să facă avort

Două minore din Capitală au fost abuzate chiar de asistentul maternal care trebuia să le fie ca un tată. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost constrânsă de bărbat să facă avort.

Minore abuzate chiar de asistentul maternal, în Capitală. Una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost obligată să facă avort
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Rafaelo Varga    |    04 Ian 2022   •   13:42

Este vorba despre o familie de asistenți maternali, care aveau în grijă trei fete.

Pe două dintre fete, în vârstă de 14, respectiv 15 ani, cel care trebuia să le fie ca un tată le-a abuzat sexual.

Potrivit Consiliului Tinerilor Instituționalizați, adică a copiilor care trăiesc în centre de plasament, una dintre cele două fete minore a rămas însărcinată.

Mai mult decât atât, asistentul maternal care le-a abuzat, a constrâns-o pe fată să facă avort.

DGASPC Sector 4 a aflat despre acest caz pe data de 14 iulie 2021.

Toate cele trei fete au fost luate și internate de urgență într-un centru de tranzit, unde primesc consiliere de specialitate și se află în afara oricărui pericol.

DGASPC Sector 4 a decis și suspendarea contractului bărbatului.

Polițiștii de la Secția 26 au făcut mai multe investigații și au colectat mai multe probe și imagini din casa celor doi asistenți maternali.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor.

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, Vișinel Bălan, a încercat să sesizeze DGASPC Sector 4 în legătură cu trei fete abuzate sexual de un asistent maternal. Pentru că nu i s-a răspuns, el a anunțat cazul pe Facebook.

”Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la Dgaspc Sector Patru.

Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frica de a nu se mușamaliza această nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul maternal profesionist.

Vă puteți imagina ce traume au fost declanșate în sufletul acestor fete? Au acces aceste fete la servicii de terapie?

Stimată Doamnă Ministru Gabriela Firea, vă rog să mă ajutați. Primesc foarte multe mesaje, scrisori de la angajații din sistem, de la copii abuzați, toți se simt abandonați.

Stimate Domnule Primar Daniel Băluță, aveți idee/ informații despre acest abuz? Ce ați făcut până în acest moment? Unde sunt cele trei fete? Persoana care le avea în îngrijire mai e asistent maternal sau a intrat în concediu?

Dgaspc Sector Patru, eu te-am sunat mai devreme, te-am deranjat pentru a veni în sprijinul copiilor abuzați. Ai refuzat să reacționezi telefonic și am decis să ies public, să intervin imediat. Aș vrea să mai știu câți copii sunt fugiți din centrele pe care le aveți în administrare? Ce faceți concret pentru acești copii? Câte astfel de cazuri mai aveți în centre/ asistență maternală și ce măsuri au fost luate pentru prevenirea altor forme de abuz asupra copiilor abandonați”, a scris Vișinel Bălan pe Facebook.

×
Subiecte în articol: asistent maternal Capitală
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close