Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Ar fi o ”situație tălâmbă” pentru Iohannis să o nominalizeze premier pe Shhaideh, după atâtea zile

Mircea Badea: Ar fi o ”situație tălâmbă” pentru Iohannis să o nominalizeze premier pe Shhaideh, după atâtea zile

Mircea Badea: Ar fi o ”situație tălâmbă” pentru Iohannis să o nominalizeze premier pe Shhaideh, după atâtea zile
de M.Z.    |    26 Dec 2016   •   21:30

Mircea Badea a spus, luni, că el nu crede că președintele Klaus Iohannis o va nominaliza pe Sevil Shhaideh ca premier, adăugând că, dacă totuși va face acest gest după atâtea zile, ”ar fi o situație destul de tălâmbă”.

”Cred că există puține șanse ca președintele Iohannis să o nominalizeze mâine pe Sevil Shhaideh premier. Ar părea un pic penibil după ziua de joi.

Joi, a zis că se mai gândește, că are de ales între Eugen Tomac (propunerea PMP de premier - n.r.) și Sevil Shhaideh (propunerea PSD - n.r.). Ar fi o situație destul de tălâmbă pentru domnia sa, nu ar înțelege nimeni de ce a stat atâta și nu a făcut asta de joi”, a spus Mircea Badea, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Surse: Iohannis nu are programată nicio întâlnire cu Sevil Shhaideh pentru marți.

Amânarea deciziei lui Iohannis a survenit în contextul în care au apărut speculaţii privind legăturile soţului lui Shhaideh cu guvernul sirian.

Deşi Shhaideh este susţinută de către PSD şi ALDE care, împreună, au un număr suficient de parlamentari pentru a instala un guvern, preşedintele a anunţat, la finalul consultărilor de săptămâna trecută, că va lua o decizie după Crăciun. 

Potrivit unor surse politice, Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh şi au stabilit să se întâlnească după Crăciun. Este probabil ca discuţia să vizeze şi informaţiile legate de Akram Shhaideh, soţul candidatei PSD, un cetăţean sirian despre care presa a relatat că este un susţinător al regimului preşedintelui Bashar al-Assad

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că amână până după Crăciun desemnarea viitorului premier.

De altfel, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a menţionat lui Klaus Iohannis faptul că Akram Shhaideh a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria. ”Asta e maxim ce pot să comentez (...) Am spus maxim ce pot să spun public”, a spus Băsescu, după consultările de joi.

Propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Dacă va fi desemnată de preşedintele Iohhanis, România va avea pentru prima dată, la cârma Guvernului, un prim-ministru femeie care aparţine unei minorităţi.

După ce şeful statului va face anunţul privind candidatul la postul de prim-ministru, acesta are la dispoziţie 10 zile să-şi stabilească echipa în Parlament şi să vină în faţa Parlamentului pentru votul de încredere.

Citiți și: Sevil Shhaideh, biografie. Cine este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru.

Sevil Shhaideh, propusă de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie condusă, din 2004 şi până în vara acestui an, de Nicuşor Constantinescu.

 

×
Parteneri
Profesorii nu opresc greva. Urmează un nou protest uriaş în Bucureşti
x close