Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: „Legea este scapă cine poate. Dacă mai există persoane care cred în statul de drept, e clar că au o problemă”

Mircea Badea: „Legea este scapă cine poate. Dacă mai există persoane care cred în statul de drept, e clar că au o problemă”

Mircea Badea: „Legea este scapă cine poate. Dacă mai există persoane care cred în statul de drept, e clar că au o problemă”
Sursa foto: foto: Antena 3.ro
07 Aug 2019   •   00:23

Mircea Badea a spus, în contextul tragediei din Caracal, că „motivul pentru care țara asta e atât de praf e din cauza opiniei publice”. „Legea este scapă cine poate. Dacă mai există persoane care cred în instituții, în statul de drept, e problema lor”, a mai spus Badea. 

„Am tot spus și o să repet. E convingerea mea și se bazează pe argumente. Motivul pentru care țara asta e atât de praf e din cauza opiniei publice. Nu există țară care să fie în stare de ceva, de orice, fără o opinie publică trează, vigilentă și oarecum implicată în propria viață. La noi, în România, opinia publică este implicată uneori emoțional în astfel de cazuri pentru că e și multă acțiune, are multe ingrediente care asigură la un moment dat un interes, dar nu e interesată de fondul problemei. Ce, tu zici de 112? Lasă-mă, nene, tu zi-mi de criminalul ăla, ce făcea, cum făcea, cum era fiică-sa. Deci în România opinia publică e interesată mult de bârfă, nu de problema adevărată. Această țară ar fi fost altfel dacă opinia publică ar fi fost altfel. Legea este scapă cine poate. Dacă mai există persoane care cred în instituții, în statul de drept, e problema lor, e clar că au o problemă și e la fel de clar că nu o să o pot rezvolva eu. Fiecare face cum îl taie capul și cum îi e norocul, cam așa e în țara asta”. 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close