Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în faţa instanţei. Rudele lui Bercea Mondial, pe scările tribunalului

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în faţa instanţei. Rudele lui Bercea Mondial, pe scările tribunalului

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în faţa instanţei. Rudele lui Bercea Mondial, pe scările tribunalului
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Oct 2015   •   09:48

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână vor ajunge azi în faţa instanţei. Magistraţii Tribunalului Constanţa judecă un nou termen în dosarul în care fratele fostului preşedinte este acuzat de trafic de influenţă. Azi ar trebui să fie audiaţi noi martori.

Cei care au ajuns însă primii la Tribunal sunt rudele lui Bercea Mondial.

Familia lui Bercea Mondial s-ar putea muta în spatele gratiilor după ce Mircea Băsescu i-a acuzat de şantaj. Instanţa a dat o primă sentinţă în acest caz.

Fiul lui Sandu Anghel a fost condamnat la aproape 13 ani de închisoare pentru şantaj, în timp ce Izaura Anghel şi soţul acesteia au fost condamnaţi la 4 ani şi şase luni de închisoare. Cu toţii susţin că sunt nevinovaţi şi este un abuz al justiţiei din moment ce încercau doar să-şi recupereze sutele de mii de euto daţi mită fratelui preşedintelui de la acea vreme.

Patru dintre cei cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Cea mai grea sentinţă a primit-o fiul interlopului. Florin Anghel, zis Băsică, a primit 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru şantaj, la care se adaugă 5 ani şi 3 luni - o pedeapsă primită în dosarul în care a fost condamnat şi tatăl său, Bercea, pentru că şi-ar fi înjunghiat un nepot. Astfel, Florin Anghel are de executat în total, o sentinţă de 12 ani şi 11 luni de închisoare.
Sora lui, Izaura şi soţul ei, Marius Constantin au primit 4 ani şi 5 luni, respectiv 4 ani şi 6 luni de închisoare. Fănica, nevasta lui Bercea Mondial, are şi ea de executat 3 ani şi 9 luni.

La aflarea sentinţei, Izaura şi mama ei, Fănica Anghel, au leşinat şi au fost duse de urgenţă la spital cu o ambulanţă. La întoarcere au anunţat că vor contesta decizia Tribunalului Constanţa şi că vor face plângere la CSM pe numele judecătoarei.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close