Misiune cu eşec pentru Avram Iancu. Înotătorul, nevoit să abandoneze cursa din Canalul Mânecii

de M.Z.    |    08 Aug 2014   •   09:44

Misiune eşuată pentru hunedoreanul Avram Iancu. Temerarul a vrut să devină primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, însă a fost nevoit să abandoneze cursa cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la destinaţie din cauza valurilor prea mari. 

 
La ora locală 06.48, românul Avram Iancu a început traversarea înot a Canalului Mânecii. Punctul de plecare a fost plaja de lângă portul britanic Dover.
 
Pe traseul de 40 de kilometri, ce putea dura aproape 20 de ore, hunedoreanul de 38 de ani a fost însoţit de o ambarcaţiune, a cărei poziţie poate fi monitorizată permanent pe internet.
 
Regulile cursei au fost foarte stricte: nu avea puază, cu doar câteva secunde la jumătate de oră, pentru a mânca o banană sau a bea puţină apă, nu avea voie să se atingă de barcă sau să-şi schimbe stilul de înot. 
 
Românul a fost însă decis să învingă toate obstacolele, în cursa de 16 ore. Pentru această încercare, s-a antrenat temeinic, luni de zile, în România.
 
"Într-o istorie de 200 de ani, de când se traversează Canalul Mânecii, am constatat că niciun român nu s-a încumetat să înoate, cu atât mai puţin să şi reuşească. Fapt pentru care mă simt un pic lezat în orgoliul meu de român", a spus înotătorul Avram Iancu.
 
Temerarul a reuşit să înfrângă oboseala, însă nu şi valurile extrem de mari, ce îi puneau în pericol viaţa. Astfel că organizatorii au oprit traversarea, iar hunedoareanul a fost nevoit să abandoneze misiunea cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la destinaţie. 

x close