Antena 3 CNN Actualitate Misiune cu eşec pentru Avram Iancu. Înotătorul, nevoit să abandoneze cursa din Canalul Mânecii

Misiune cu eşec pentru Avram Iancu. Înotătorul, nevoit să abandoneze cursa din Canalul Mânecii

Misiune cu eşec pentru Avram Iancu. Înotătorul, nevoit să abandoneze cursa din Canalul Mânecii
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    08 Aug 2014   •   09:44

Misiune eşuată pentru hunedoreanul Avram Iancu. Temerarul a vrut să devină primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, însă a fost nevoit să abandoneze cursa cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la destinaţie din cauza valurilor prea mari. 

 
La ora locală 06.48, românul Avram Iancu a început traversarea înot a Canalului Mânecii. Punctul de plecare a fost plaja de lângă portul britanic Dover.
 
Pe traseul de 40 de kilometri, ce putea dura aproape 20 de ore, hunedoreanul de 38 de ani a fost însoţit de o ambarcaţiune, a cărei poziţie poate fi monitorizată permanent pe internet.
 
Regulile cursei au fost foarte stricte: nu avea puază, cu doar câteva secunde la jumătate de oră, pentru a mânca o banană sau a bea puţină apă, nu avea voie să se atingă de barcă sau să-şi schimbe stilul de înot. 
 
Românul a fost însă decis să învingă toate obstacolele, în cursa de 16 ore. Pentru această încercare, s-a antrenat temeinic, luni de zile, în România.
 
"Într-o istorie de 200 de ani, de când se traversează Canalul Mânecii, am constatat că niciun român nu s-a încumetat să înoate, cu atât mai puţin să şi reuşească. Fapt pentru care mă simt un pic lezat în orgoliul meu de român", a spus înotătorul Avram Iancu.
 
Temerarul a reuşit să înfrângă oboseala, însă nu şi valurile extrem de mari, ce îi puneau în pericol viaţa. Astfel că organizatorii au oprit traversarea, iar hunedoareanul a fost nevoit să abandoneze misiunea cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la destinaţie. 

×
Subiecte în articol: Avram Iancu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close