Antena 3 CNN Actualitate Misterul eliberării se adânceşte

Misterul eliberării se adânceşte


Misterul eliberării se adânceşte
07 Feb 2007   •   09:29

Cei doi români care au fost reţinuţi în Irak, fiind bănuiţi de spionaj, pentru că au fotografiat şi filmat într-o bază militară americană, s-au întors acasă. Declaraţiile pe care le-au facut presei adâncesc şi mai mult misterul din jurul acestui caz. "Când aţi fost eliberaţi?", a fost întrebarea pusă în repetate rânduri de ziariştii prezenţi pe aeroporturile din Cluj şi Bucureşti, unde avionul care i-a avut la bord pe cei doi ? Adrian Gancean şi Nelu Ilie ? a aterizat pentru a-i aduce la destinaţie pe "spionii" din Irak. Cu răspunsul a fost mai greu, căci nici unul dintre ei nu a reuşit să ne spună clar ziua eliberării.

Nelu Ilie, supărat, de altfel, pe presă, ca şi colegul sau, a spus că au fost eliberaţi "marţi" (30 ianuarie ? n.r.), ulterior a retractat, invocând o problemă cu memoria, ajungând la concluzia că au aflat despre eliberare joi seară, fiind predaţi autorităţilor române vineri, pentru ca într-un final să calculeze şi să obţină un termen de "patru, cinci zile", nici acela sigur, fără o consultare prealabilă a "hârtiei de eliberare din spital".

Cu menţiunea că spitalul respectiv era doar o metaforă, marcată de Ilie prin ghilimele gestuale. Interesant, cazul reţinerii lor în Irak a fost semnalat pentru prima oară de presa din ţară la data de 31 ianuarie.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close