Antena 3 CNN Actualitate Moda eco, în hotelurile de lux: Gunoiul este reciclat şi energia electrică, economisită

Moda eco, în hotelurile de lux: Gunoiul este reciclat şi energia electrică, economisită

Moda eco, în hotelurile de lux: Gunoiul este reciclat şi energia electrică, economisită
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Mai 2011   •   22:40

Protejarea mediului se poartă şi în industria hotelieră. Nu mai contează doar confortul, ci şi cantitatea de energie, detergenţi sau apă folosite. Un consum mai mic, înseamnă o notă de plată mai mică. Şi pentru hotelieri şi pentru clienţi. La noi, deocamdată doar hotelurile de cinci stele şi-au permis astfel de investiţii.

Într-un hotel eco, nimic nu se pierde: toate utilităţile sunt folosite la maximum, iar gunoiul e reciclat. Toate acestea se întâmplă fără ca turistul să fie incomodat. Ba dimpotrivă, plăteşte un bilet redus cu până la 15% faţă de un alt hotel din aceeaşi categorie.

Într-un hotel de lux din Mamaia, toate sistemele funcţionează pentru a obţine un consum minim de energie electrică. Holurile sunt dotate cu senzori, astfel că lumina nu stă aprinsă decât atunci când trece cineva prin zonă.

Şi maşinile de spălat au fost alese pe criteriul consumului redus. Acestea îşi reglează singure cantitatea de energie şi apă folosite, în funcţie de materialul obiectelor din interior. Apa este economisită şi atunci când se udă spaţiile verzi.

Piscina hotelului nu are doar rol de agrement, ci e şi rezerva de apă în caz de incendiu.

Şi clienţii sunt invitaţi să participe la ecologizare. În străinătate, hotelierii sunt încurajaţi financiar să achiziţioneze astfel de sisteme. Noi mai avem de aşteptat.

 

×
Subiecte în articol: hotel ecologie energie electrică reciclare
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close