Antena 3 CNN Actualitate Năstase, în pericol să se îmbolnăvească în închisoare. Este carantină la puşcărie

Năstase, în pericol să se îmbolnăvească în închisoare. Este carantină la puşcărie

Năstase, în pericol să se îmbolnăvească în închisoare. Este carantină la puşcărie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Ian 2014   •   12:28

Adrian Năstase riscă să se îmbolnăvească de TBC în închisoare, scrie ziarul Ring. Penitenciarul Jilava, unde ar putea fi transferat fostul premier, se află în carantină după depistarea unui focar TBC.

Miron Cozma a declarat pentru ziarul Ring că un deţinut care este bolnav de TBC a servit, de sărbători, la mese şi a contaminat două secţii din închisoare.

Fostul lider al minerilor mai spune că este posibil şi ca Gigi Becali să fi luat tuberculoză. Latifundiarul a fost încarcerat chiar în una dintre secţiile cu probleme.

De cealaltă parte, reprezentanţii instituţiei susţin că situaţia este sub control, iar riscul ca alţi deţinuţi să fi contractat TBC este extrem de scăzut.

 
Cristian Micu, purtător de cuvânt penitenciarul Jilava, a spus că deţinutul respectiv este suspectat de TBC, nu au încă rezultatul analizei, iar la penitenciar este carantină.
 
Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare.

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti. 

Citiţi şi Cât va sta, de fapt, Adrian Năstase în puşcărie

×
Subiecte în articol: nastase condamnat Adrian Nastase TBC
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close