Antena 3 CNN Actualitate Năstase: Nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe

Năstase: Nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe

Năstase: Nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Ian 2014   •   21:49

Adrian Năstase a postat marţi un mesaj pe blogul personal, primul de când a fost reîncarcerat, prin care a denunţat "răzbunarea politică".

"Dragi prieteni, nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe şi că ea poate îmbrăca forme atât de perverse. Aveam informaţii, din zona Cotroceni, cu câteva zile înaintea Anului Nou, că se luase "hotărârea" ca sentinţa în dosarul Zambaccian să fie de închisoare cu executare, atât pentru mine, cât şi pentru soţia mea. În final, probabil pentru raţiuni legate de eventualele reacţii ale opiniei publice, pedeapsa pentru soţia mea a fost modificată", a spus fostul premier.

"(...)Să nu ne mai prefacem, nu a fost vorba de o decizie a justiţiei, ci de o răzbunare politică realizată prin intermediul unui complet condus de un judecător numit de Băsescu şi care a avut o misiune de îndeplinit. Subliniez, eu nu atac justiţia ca atare-am dovedit ca jurist, ca profesor de drept, dar şi prin adoptarea unor reglementări importante ce guvernează şi astăzi activitatea în domeniul justiţiei, că respect valorile justiţiei. Eu mă refer la o anumită sentinţă, dată de un anumit complet, în anumite condiţii. Şi consider că această sentinţă nu poate fi subsumată justiţiei independente, ci doar unei activităţi politice partizane", scrie Năstase.

"Oare puterile statului sunt în război? Eu credeam că sunt, într-adevăr, separate, doar că trebuie să coopereze. Ce înseamnă însă justiţie pentru Băsescu? Înseamnă, în principal cele două complete de recurs de la ICCJ, cele care decid, fără să mai existe alte căi de atac", afirmă fostul prim ministru.

"Răul poate fi făcut nu doar prin acţiune, ci şi prin inacţiune. Faptul că actuala coaliţie a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire. În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituţiei, actuala coaliţie se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu", mai scrie Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a ajuns luni seară la Penitenciarul Rahova, după ce s-a predat la Secţia 2 de poliţie din Bucureşti.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase nastase condamnat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close