x close

Năstase, vizitat la închisoare de familia sa. Andrei Năstase: Nu ne-am revenit după condamnare

de M.Z.    |    09 Ian 2014   •   09:04
Năstase, vizitat la închisoare de familia sa. Andrei Năstase: Nu ne-am revenit după condamnare 418 Foto: Agerpres

Familia lui Adrian Năstase a ajuns, joi dimineaţă, la penitenciarul Rahova, să-l viziteze pe fostul premier. La vizită au ajuns soţia fostului prim-ministru, Dana Năstase, şi copiii acestora, Andrei şi Mihnea Năstase.

Năstase va fi vizitat însă doar de soţie şi Mihnea Năstase, având în vedere că la vizită pot intra doar două persoane, a spus Andrei Năstase.


De asemenea, fiul cel mare al fostului prim-ministru a spus că familia nu şi-a revenit după cea de-a doua condamnare primită de Adrian Năstase.

În ceea ce priveşte vizita, lui Adrian Năstase i-au fost aduse de acasă "haine şi lucruri la care are dreptul", a mai spus Andrei Năstase.

 
"Am doi părinţi foarte puternici, de aceea şi noi, copiii, trebuie să le semănăm", a spus Andrei Năstase, la întoarcerea acasă.
 

Aceasta este cea de-a doua vizită de care se bucură Năstase de când este în puşcărie. Fostul premier al României a mai fost vizitat marţi de unul dintre avocaţii săi, Ioan Cazacu
.
 
Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare.

Fostul premier Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti. 


Declaraţiile premierului nu au rămas fără ecou. Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat, marţi, pe Victor Ponta, spunând că susţine că prim-ministrul aduce prejudicii ţării prin declaraţiile sale referitoare la justiţe. 

 
Citiţi şi Cât va sta, de fapt, Adrian Năstase în puşcărie

 

Citeşte mai multe despre:

nastase condamnat Adrian Nastase Andrei Nastase
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati