Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, anunțul momentului despre revenirea la starea de urgență

Nelu Tătaru, anunțul momentului despre revenirea la starea de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, după raportarea unui număr record de cazuri de coronavirus, că în acest moment nu se impune revenirea stării de urgență. Potrivit acestuia, sunt sute de elevi și profesori infectați cu noul Covid -19, iar înfectările pot fi puse pe seama începutului şcolii, dar nu în totalitate.

Nelu Tătaru, anunțul momentului despre revenirea la starea de urgență
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    02 Oct 2020   •   14:40

”Am făcut ieri o evaluare. În ultimele șapte zile, pe care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară, dar mă repet, activitatea zilnică doar o parte este activitate școlară,  avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice.

Menționez că toată această perioadă poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a doua săptămâna din primele 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru

Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei au fost în jur de 3.200 de copii cu vârste între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani infectați.

”În ultima săptămâna, la nivel național, mergem pe un număr pe care l-am evaluat și din anchetele epidemiologice și pe care îl putem pune în legătură cu școala, dar nu neapărat, sunt 276 de copii infectați între 0 și 9 ani, și 597 de copii între 10 și 19 ani”. 

Întrebat dacă este valabilă revenirea la starea de urgență dacă timp de peste cinci zile se înregistrează mai mult de 2.000 de cazuri, Tătaru a răspuns că starea de urgență în acest moment nu se impune: „Se impune respectarea regulilor”.

”Starea de urgență în acest moment nu se impune, se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creștere progresivă pe care o avem pe numărul de cazuri noi”, a concluzionat ministrul. 

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru stare de urgenta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close