Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru: În vara aceasta vom realiza un studiu pentru a vedea cât din populația țării s-a imunizat

Nelu Tătaru: În vara aceasta vom realiza un studiu pentru a vedea cât din populația țării s-a imunizat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în această vară se va face un studiu pentru a se stabili în ce măsură a trecut populația țării prin experiența infectării cu coronavirus. Studiul se va face la nivelul fiecărui județ, pe nouă grupe de vârstă.

Nelu Tătaru: În vara aceasta vom realiza un studiu pentru a vedea cât din populația țării s-a imunizat
Sursa foto: Antena 3
29 Mai 2020   •   23:57

"Am anunţat că în această vară vom avea un studiu de seroprevalenţă. Acest studiu se va desfăşura în lunile iunie-iulie şi cred că şi august, în care la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fiecărui judeţ din această regiune, pe nouă grupe de vârstă, în care vom vedea exact cam cât din populaţia României, cât din populaţia judeţului, din grupa de vârstă s-a imunizat, iar în funcţie de acest rezultat putem previziona pe viitor şi o reapariţie a unui episod şi amploarea acestuia", a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Cum se va desfășura studiul 

"În fiecare judeţ vor fi selectate trei laboratoare, la aceste laboratoare se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analiză pentru diverse patologii. Noi vom solicita acordul acestor pacienţi să folosim serul rezidual în care vom căuta anticorpi. Sunt nişte teste imunologice (...). Aceste seruri reziduale vor fi la INSP, care va face acest studiu şi ne va da şi rezultatul. Se recoltează sânge pentru analizele la care s-au prezentat, noi serul rezidual de la această recoltare de sânge îl vom folosi", a mai explicat Tătaru.

Ministrul Sănătății nu a putut spune cu exactitate câte persoane vor participa la acest studiu, precizând că totul depinde de fiecare județ în parte. "Diferă foarte mult de la un judeţ la altul, având în vedere că avem judeţe cu 43.000 de locuitori, cu 93.000 de locuitori, în general am plecat ca studiu - 29.019 pacienţi, după 1 iunie va începe".

×
Parteneri
Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină! 35 de județe vizate
x close