Antena 3 Actualitate Nepotul lui Traian Băsescu, la DNA

Nepotul lui Traian Băsescu, la DNA

02 Noi 2016   •   15:37
Nepotul lui Traian Băsescu, la DNA
Sursa foto: foto: Agerpres

Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, s-a prezentat miercuri după amiază la sediul DNA, anunță România Tv. Acesta nu a dorit să facă declarații în fața presei.

Dragoş Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 26 octombrie 2015, sub acuzaţia de trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Ciprian Nistor, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, pentru complicitate la trafic de influenţă.

În luna iunie, Tribunalul Bucureşti a admis o cerere a lui Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate vizând articolul din Codul penal care incriminează traficul de influenţă, mai exact sintagma 'lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public'.

"Admite cererea formulată de inculpatul Băsescu Dragoş - prin apărător ales - de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia vizând dispoziţiile art.291 Cp, respectiv neconstituţionalitatea sintagmei 'lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public'. Înaintează prezenta încheiere Curţii Constituţionale pentru a decide asupra excepţiei invocate", se arată în hotărârea pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

„Dragoş Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. - Sandu Staicu), denunţător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea şi încă 500.000 euro atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”, se arată într-un comunicat al DNA.

„În sprijinul acestor pretenţii, Dragoş Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională”, susţin procurorii.

 

×
Subiecte în articol: Dragoş Băsescu DNA

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close