Antena 3 CNN Actualitate "Niciun procuror nu s-a deranjat în cazul Nana să vadă dacă nu cumva e vorba de dare şi luare de mită". Ce spune Adrian Ursu referitor la justiţia din România

"Niciun procuror nu s-a deranjat în cazul Nana să vadă dacă nu cumva e vorba de dare şi luare de mită". Ce spune Adrian Ursu referitor la justiţia din România

"Niciun procuror nu s-a deranjat în cazul Nana să vadă dacă nu cumva e vorba de dare şi luare de mită". Ce spune Adrian Ursu referitor la justiţia din România
de S.T.    |    06 Ian 2014   •   17:10

Adrian Ursu, realizator al emisiunii "Secvenţial", a vorbit, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, despre decizia de condamnare a lui Adrian Năstase.

"Despre verdict în sine nu am aşa o opinie conturată, în afara faptului că mi se pare o decizie surpriză, având în vedere lipsa de consistenţă a acestui dosar", a spus Ursu.

Realizatorul TV consideră că există o asemănare între una din acuzaţiile din dosarul Zambaccian şi o alta pentru care nimeni nu a făcut nimic.

"Se pare că este o similaritate pe care nu avem cum să nu o observăm între una dintre acuzaţiile din acest dosar, pentru care s-a pronunţaţ condamnare, şi o alta pentru care nimeni nu s-a deranjat. De pilldă, în cazul acesta, domnul Adrian Năstase este acuzat că ar fi luat mită şi în servicii prestate către el de domnul consul din China, care s-a ocupat de identificarea şi expedierea bunurilor din dosar. Dacă asta e luare de mită, păi atunci nu e la fel şi cu domnul Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial? Care din aceeaşi poziţie de funcţionare a statului cum era consulul din China s-a ocupat de identificarea unor terenuri pentru doamna Ioana Băsescu, fiica şefului său, şi de perfectarea tranzacţiei până la încheierea ei", a spus Adrian Ursu.

Potrivit lui Adrian Ursu, niciun procuror nu s-a deranjat în cazul Nana să vadă dacă nu cumva este vorba de dare şi luare de mită.

"N-ai cum să nu observi lucrurile astea când te gândeşti la justiţie", a mai spus Ursu, luni seară, la Antena 3.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la 4 ani de închisoare cu executare şi 5 ani de interzicerea mai multor drepturi, în dosarul Zambaccian, în care a fost acuzat de şantaj şi luare de mită.

Citeşte şi:

Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, despre cum a intrat Ioana Băsescu în posesia terenului agricol de 290 de hectare


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close