Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au pus mâna pe noile arme ale Forţelor pentru Operaţiuni Speciale

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au pus mâna pe noile arme ale Forţelor pentru Operaţiuni Speciale

Imagini inedite cu premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu. Aceştia au verificat personal armamentul din dotarea Forţelor pentru Operaţiuni Speciale, chiar la aniversarea de 20 de ani a instituţiei.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au pus mâna pe noile arme ale Forţelor pentru Operaţiuni Speciale
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   11:58

"Astăzi avem această componentă cu care toţii ne mândrim. În Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, în cadrul unor operaţii conduse de NATO sau a altor coaliţii de forţe, în Africa, Asia şi Marea Mediterană, militarii Forţelor pentru Operaţii Speciale au demonstrat că sunt în măsură să execute, la cele mai înalte standarde, toate misiunile primite. Activitatea Forţelor pentru Operaţii Speciale este recunoscută la nivel intern şi internaţional şi constituie o emblemă de marcă a Armatei Române", a declarat Nicolae Ciucă.

"Profesionalismul luptătorilor de elită a fost recompensat în peste 1.000 de medalii, ordine, decoraţii şi certificate de apreciere, atât naţionale cât şi internaţionale, primite de militarii care au luptat în Afganistan sau în alte teatre de operaţii", a mai adăugat premierul.

Marcel Ciolacu, a spus, la rândul său, că această unitate are militari de elită, profesionişti care pot să facă faţă oricărei situaţii.

"Ştiu că în Forţele noastre pentru Operaţii Speciale sunt militari de elită, profesionişti, cu aptitudini dezvoltate de luptători şi de lideri, majoritatea fiind simultan paraşutişti, scafandri şi alpinişti capabili să facă faţă oricărei situaţii deosebite. Sunt mândru că România dispune astăzi de unităţi moderne gata să răspundă rapid şi decisiv la situaţii de criză şi să asigure protecţia cetăţenilor şi a intereselor naţionale, şi spun asta mai ales ţinând cont de ceea ce se întâmplă chiar la graniţele noastre", a precizat liderul PSD.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close