Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, după o altă rundă de negocieri: ”Am finalizat 99,99% din programul de guvernare”

Nicolae Ciucă, după o altă rundă de negocieri: ”Am finalizat 99,99% din programul de guvernare”

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier în viitorul guvern, a anunțat, în urma negocierilor de astăzi dintre partidele care vor forma coaliția de guvernare, că 99,99% din programul de guvernare a fost finalizat.

Nicolae Ciucă, după o altă rundă de negocieri: ”Am finalizat 99,99% din programul de guvernare”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    Vasile Marcu    |    20 Noi 2021   •   19:00

„Am finalizat programul de guvernare, 99,99%. Acum se recitește. Am finalizat acordul politic. Am finalizat partea de conținut a guvernului pe cele două variante, premier PSD și PNL. Urmează ca mâine să ne revedem și să negociem pe celelalte capitole, astfel încât până mâine seară să închidem”, a eclara Nicolae Ciucă.

Acel 0,01% reprezintă ”corecțiile necesare”, a explicat Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu, absent de la negocieri cu 2 zile înainte de consultările cu Iohannis

Florin Cîțu a fost absent astăzi la negocierile cu PSD și UDMR, cu două zile înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis, după cearta și blocajul de vineri pe împărțirea ministerelor.

Astăzi, la negocieri, delegația PNL a fost condusă de premierul desemnat de liberali, Nicolae Ciucă.

Mai mult decât atât, vineri, negocierile s-au blocat între PNL, PSD și UDMR, după ce liberalii au vrut să preia portofoliul Ministerului Dezvoltării, care este condus în prezent de UDMR.

Kelemen Hunor s-a revoltat și a spus că va ieși din coaliția de guvernare dacă UDMR nu va rămâne cu ministerele cu care au căzut de acord.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că și PSD se va retrage din coaliție dacă UDMR o va face.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Klaus Iohannis
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close