Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă este noul premier stabilit în urma negocierilor PSD-PNL-UDMR

Nicolae Ciucă este noul premier stabilit în urma negocierilor PSD-PNL-UDMR

Nicolae Ciucă este numele noului premier agreat în urma negocierilor dintre PSD, PNL şi UDMR.

Nicolae Ciucă este noul premier stabilit în urma negocierilor PSD-PNL-UDMR
Nicolae Ciucă: "Echipa de negociere a PNL urmează să se întrunească miercuri să stabilească elementele de negociere pentru formarea guvernului"
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2021   •   15:46

Florin Cîţu a mers la negocierile cu PSD cu propunerea ca premier să fie Nicolae Ciucă. Decizia a fost luată după o discuţie de 30 de minute între Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor. 

Propunerea ar fi acceptată şi de social-democraţi deşi iniţial spuneau că vor merge cu Marcel Ciolacu, dar asta doar în condiţia în care Florin Cîţu şi-ar fi menţinut dorinţa de a fi premier.

După discuţia PNL-PSD, încheiată cu puţin timp în urmă, formula cu Nicolae Ciucă în fruntea guvernului a fost acceptată şi de PSD şi de UDMR.

Potrivit unor surse din PNL, a fost scandal aseară între liberali, iar Cîţu ar fi ameninţat cu depunerea mandatului în situaţia în care nu va fi el cel desemnat de partid pentru funcţia de premier. 

În momentul de faţă rămâne de văzut care va fi poziţia în continuare a lui Florin Cîţu, dacă îţi menţine poziţia de a renunţa la mandat sau rămâne în fruntea PNL şi devine şef al Senatului, care i-ar fi fost rezervat.    

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă premier PSD PNL
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un nou val de praf saharian vine peste România
x close