Antena 3 CNN Actualitate Detaliul din discursul preşedintelui care arată că Iohannis nu-l mai vrea pe Orban premier. Nicolae Ciucă, în cărţi

Detaliul din discursul preşedintelui care arată că Iohannis nu-l mai vrea pe Orban premier. Nicolae Ciucă, în cărţi

Gabriela Firea spune că premierul Ludovic Orban nu mai este agreat de preşedinte pentru un viitor mandat la şefia Guvernului, din cauza modului dezastruos în care gestionează pandemia de COVID, şi a remarcat acest lucru în ultimul discurs avut de Iohannis, chiar de faţă cu Orban.

Detaliul din discursul preşedintelui care arată că Iohannis nu-l mai vrea pe Orban premier. Nicolae Ciucă, în cărţi
de Claudia Popovici    |    05 Noi 2020   •   21:30

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, spune că a analizat discursul preşedintelui de joi seara, când Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile care se impun pentru gestionarea pandemiei, şi a observat un detaliu care îi dă fiori lui Ludovic Orban.

Mai exact, actualul premier nu ar mai fi în graţiile preşedintelui pentru un viitor mandat, dacă PNL câştigă alegerile parlamentare.

"Eu am reţinut o nuanţă la domnul preşedinte. A spus că domnul Orban rămâne prima opţine, dar nu şi ultima, aş adăuga eu, pentru că ar fi trebuit să spună 'Da! Domnnul Orban va rămâne prim-ministru'. Dumnealui a nuanţat. Cine a avut urechi de auzit şi privire de analizat mimica domniei sale.

Eu spun că nu va fi domnul Orban prim-ministru în continuare, chiar dacă va avea PNL un scor mult mai bun, pentru că inclusiv în rândurile peneliştilor şi la palatul Cotroceni se discută deja despre foarte multele erori la guvernare ale domnului Orban, care s-a ocupat mai mult de campania electorală.

La locale avea grijă să facă declaraţii în legătură cu mine şi să spună ce va face el dacă va câştiga candidatul dreptei.

S-a ocupat de locale, în loc de pandemie. Şi acum se ocupă tot de campania electorală şi mai puţin de pandemie, că vedem că a scăpat-o din mână"., a explicat Gabriela Firea.

Prim-vicepreşedintele PSD spune că în interiorul liberalilor se discută de alte variante pentru postul de premier, în eventualitatea în care liberalii vor câştiga alegerile parlamentare şi vor avea întâietate la propunerea unui nume de prim-ministru. Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării, ar fi o variantă agreată, este convinsă Gabriela Firea.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close