Antena 3 CNN Actualitate Nicolas, copilul care crede în Dumnezeu și în șansa că, într-o zi, va putea merge

Nicolas, copilul care crede în Dumnezeu și în șansa că, într-o zi, va putea merge

Nicolas e un copil energic, isteţ şi vesel, dar suferă de o afecţiune, care l-a legat de căruciorul cu rotile. Pe zi ce trece, băiatul creşte, iar boala lui se agravează. Există riscul să nu-şi mai poată folosi deloc mâinile şi picioarele, dar -totodată- există şi şanse să facă progrese.

Nicolas, copilul care crede în Dumnezeu și în șansa că, într-o zi, va putea merge
de Evghenia Kironaki    |    08 Oct 2020   •   10:15

Aşa că Nicolas s-a luat la trântă  cu destinul şi e hotărât să iasă învingător.

El e Nicolas, iar pandemia i-a dat viaţa peste cap, pentru că e foarte activ şi îi place şcoala. Noul virus chiar i-a dat viaţa peste cap. Până la pandemie, însă, o zi de-a lui arăta astfel.

Nicolas nu merge la o şcoală specială, ci la una de masă. Ştie că locul lui e acolo, printre ceilalţi copii. Nu se simte diferit de ei. Doar că, spre deosebire de alți băieți, el nu joacă fotbal. Oricum, nu-i place acest sport. I se acordă, spune, prea multă importanţă.

Progresele lui Nicolas și ale altor copii ca el depind de accesul la echipamentele, tratamentele și serviciile medicale.

Prin proiectul UNICEF „Servicii Comunitare pentru Copii”, echipele comunitare formate dintr-un asistent social, asistent medical comunitar și consilier școlar oferă copiilor din familii vulnerabile accesul la serviciile medicale, sociale și școlare de care au nevoie.

Trimite acum un SMS gratuit cu textul COPIL la 8844 și donează 2 euro în fiecare lună. Ajută-i pe Nicolas și pe alți copii ca el să aibă acces la serviciile de care au nevoie. Îți mulțumim!

×
Subiecte în articol: UNICEF
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close