Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan: Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare

Nicușor Dan: Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare

Nicușor Dan a anunțat, luni, că vor începe procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare în Capitală.

Nicușor Dan: Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare
Sursa foto: heota
de Laura Dinu    |    18 Ian 2021   •   11:47

”Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. E vorba de 60 de kilometri de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro, și de 200 de kilometri de rețea, pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. 

Este un volum uriaș de lucrări, vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de toate firmele serioase din piața românească, și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională. 

Vreau să vă anunț că vom schimba modul de lucru, în sensul că, așa cum nu s-a intâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp, și, în schimb, vom cere fiecăruia din constructori să respecte strict graficele de contrucție. 

Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie, și vă anunț că începem în mod transparent pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situația de a ne confrunta cu aceste probleme în momentele în care suntem cu șantierele începute. 

De aceea, o să avem mâine, de la ora 16, deci marți, 19 ianuarie, de la ora 16:00, o primă discuție cu constructorii. O a doua discuție cu constructorii va avea loc marți, 26 ianuarie, tot de la ora 16:00. 

Pentru întâlnirea de mâine am chemat 8 mari firme de construcții, toate au confirmat, însă discuția nu este limitată la aceste 8 companii, atât discuția de mâine, cât și discuția de marți, săptămâna următoare, va fi deschisă pentru firmele serioase de construcții din România. 

Cei care doresc să participe la discuții sunt rugați să trimită un mesaj, email, telefon, adresă scrisă, către Primăria Capitalei, cabinetul primarului general, și noi vom face invitațiile pentru aceste discuții”, a declarat, luni, primarul general al Capitalei. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close