Antena 3 CNN Actualitate NOBEL 2017. Premiul Nobel pentru Chimie, câștigat de trei cercetători pentru depistarea biomoleculelor în soluţie

NOBEL 2017. Premiul Nobel pentru Chimie, câștigat de trei cercetători pentru depistarea biomoleculelor în soluţie

NOBEL 2017. Premiul Nobel pentru Chimie, câștigat de trei cercetători pentru depistarea biomoleculelor în soluţie
Sursa foto: Foto: Nobel Prize/ Facebook
04 Oct 2017   •   13:44

NOBEL 2017. Cercetătorii Jacwues Dubochet, Joachim Frank şi Richard Henderson au câştigat Premiul Nobel pentru Chimie pe 2017 “pentru că au dezvoltat microscopia crio-electronică la rezoluţie înaltă în depistarea biomoleculelor în soluţie”.

NOBEL 2017. Academia Suedeză a decis ca premiul Nobel pentru Chimie să fie acordat cercetătorilor Jacques Dubochet, de la Universitatea din Lausanne, Elveţia, lui Joachim Frank, de la Universitatea Columbia din New York şi lui Richard Henderson, de la MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, Marea Britanie, informează The Guardian.


NOBEL 2017. Frederick Sanger este singurul laureat cu două premii Nobel pentru Chimie, în 1958 şi 1980. Ernest Rutherford, care a primit premiul Nobel în 1908 pentru Chimie se află printre cei mai populari laureaţi. În timpul secolului al XX-lea, chimia s-a dezvoltat, fiind strâns conectată cu dezvoltările fundamentale.

NOBEL 2017. Sezonul premiilor Nobel 2017 a început luni, odată cu acordarea premiului pentru Medicină cercetătorilor Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young pentru ”descoperirile privind mecanismele moleculare în controlul ritmului circadian”.

×
Subiecte în articol: premiu chimie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close