Antena 3 CNN Actualitate Noi dezvăluiri din dosarul lui ÎPS Teodosie. Așa-zisul preot, care l-a înregistrat pe arhiepiscopul Tomisului, are numeroase dosare penale

Noi dezvăluiri din dosarul lui ÎPS Teodosie. Așa-zisul preot, care l-a înregistrat pe arhiepiscopul Tomisului, are numeroase dosare penale

O filmare făcută cu camera ascunsă i-a adus lui ÎPS Teodosie încă un dosar penal. Așa-zisul preot care l-a filmat a adunat, de-a lungul timpului, numeroase dosare penale, dar și o condamnare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2023   •   22:27

Potrivit procurorilor DNA, filmarea a fost făcută în luna iulie 2023 și publicată abia pe 21 noiembrie de către cei de la Recorder.

Coincidență sau nu, filmarea a apărut fix cu o zi înainte de explodarea în public a cererilor de ridicare a imunității, în mega-dosarul vaccinurilor.

Prima întrebare legitimă care se ridică în acest caz se referă la motivul pentru care a fost ținută filmarea timp de 4 luni.

Să zicem că este acceptabilă explicația care invocă o investigație amplă, deși pare neobișnuit de mult. 

Citește și: Averea uriaşă a lui ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului are un salariu mai mare decât cel al lui Iohannis

Personajul care i-a făcut înscenarea arhiepiscopului Teodosie, îmbrăcat pe tot parcursul materialului în haine preoțești, deși, oficial, el nu mai este preot din 2010, este prezentat ba ca preot, ba ca om de afaceri. 

Oricum, un statut incert și bizar. Cu mai multe dosare penale în ultimii 15 ani, inclusiv o condamnare despre care spune că este nedreaptă, Petrică Leașcu a fugit, în 2009, în Norvegia, lăsând în urmă, la parohia pe care o condusese, o datorie de peste 800.000 de lei, adică aproape 180.000 de euro la vremea respectivă.

Acesta a fost acuzat de Serviciul Antifraudă din Vaslui că ar fi deturnat 5 miliarde de lei vechi, bani primiți de la Guvern pentru renovarea unei biserici, iar apoi ar fi băgat firma în faliment. În Norvegia, alte probleme, anume o serie de scandaluri în care mai mulți enoriași români l-au acuzat că i-au înșelat cu diferse sume de bani.

Potrivit unui martor, Leașcu ar fi fost nevoit să plece și din Norvegia, după ce a înșelat mai mulți români sărmani cu sume însemnate, promițându-le că îi va caza într-o tabără de refugiați. În realitate, acesta dispărea după ce oamenii îi dădeau banii pentru o lună de chirie.

Filmarea cu camera ascunsă

Întors în țară, Leașcu s-a trezit și cu o condamnare și a decis să intre în greva foamei, în semn de protest față de ceea ce el consideră o condamnare nedreaptă.

În acea perioadă, anume luna mai 2023,  Leașcu țipa fix împotriva lui Teodosie, pe care îl acuza de corupție. Acest episod s-a petrecut cu doar două luni înainte să meargă la Teodosie cu camera ascunsă.

Leașcu spune, în materialul menționat, că s-a dus asumându-și riscu de a fi recunoscut.

Din comunicatul DNA nu se înțelege când și cum a pornit dosarul, însă, la cererea noastră de lămuriri ni s-a răspuns că a fost vorba despre o autosesizare, după data de 21 noiembrie.

Lucrurile sunt extrem de bizare în acest dosar, iar coincidența detonării sale aproape odată cu reînvierea  celui privind vaccinurile ridică două variante. 

Prima ipoteză se referă la faptul că ar fi fost scos pentru acoperirea scandalului uriaș al tunului de peste 1 miliard de euro. Cealaltă ipoteză se referă la faptul că DNA ar fi avut nevoie de el pentru a combate acuzațiile de anti-vaccinism aduse de USR.

Și cum arhiepiscopul Teodosie este considerat poate cel mai important personaj care s-a manifestat împotriva vaccinării, teoria ar fi că DNA transmite: Iată, nu suntem anti-vacciniști, pentru că anchetăm simbolul anti-vaccinismului din România.

Cu o legătură cu dosarul vaccinurilor sau nu, cert este că ÎPS Teodosie este un personaj incomod pentru mulți și nu doar pe tema vaccinurilor.

×
Parteneri
x close