Antena 3 CNN Actualitate Nord-coreenii, afectați de noul aspect al lui Kim Jong Un

Nord-coreenii, afectați de noul aspect al lui Kim Jong Un

Cetățenii din Coreea de Nord sunt afectați de pierderea în greutate a liderului Kim Jong Un, a declarat un rezident citat pe presa de stat strict controlată a țării, după ce a urmărit un videoclip recent în care apare dictatorul.

Nord-coreenii, afectați de noul aspect al lui Kim Jong Un
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Iun 2021   •   20:47

Comentariul asupra sănătății lui Kim Jong Un vine după ce analiștii străini au observat la începutul lunii iunie că liderul autocratic pare să fi pierdut vizibil din greutate.

"Văzând că secretarul general respectat (Kim Jong Un) arată vlăguit îi frânge atât de mult inima poporului", a spus bărbatul într-un interviu difuzat de postul de radio de stat KRT, vineri, potrivit Reuters.

„Toată lumea spune că le-au dat lacrimile”, a mai spus acesta.

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a confirmat scăderea în greutate a liderului, potrivit voanews.com.

În clip, pe care Reuters nu l-a putut verifica independent, locuitorii din Pyongyang au fost văzuți urmărind un ecran mare pe stradă, care arăta un concert la care au participat Kim și oficiali ai partidului după o ședință plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea. Difuzarea nu a oferit niciun detaliu cu privire la cauza scăderii în greutate.

Când Kim a reapărut în mass-media de stat în iunie, după ce nu a fost văzut în public timp de aproape o lună, analiștii de la NK News, un site din Seoul care monitorizează Coreea de Nord, au remarcat că ceasul său a fost fixat mai strâns decât înainte, în jurul unei încheieturi mai subțiri.

La începutul anului trecut, speculațiile despre sănătatea lui Kim au explodat după ce liderul a ratat sărbătorile aniversării nașterii fondatorului de stat Kim Il Sung pe 15 aprilie, pentru a reapărea în public la începutul lunii mai.

În 2014, mass-media de stat a raportat că Kim suferea de „disconfort”, după o perioadă îndelungată în afara ochilor publicului.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close