Antena 3 CNN Actualitate Un escroc român din Norvegia vinde rezultate false ale testului COVID-19

Un escroc român din Norvegia vinde rezultate false ale testului COVID-19

Pandemia a adus cu sine şi noi tipui de infracţiuni. Pentru prima dată, Norvegia se confruntă cu eventuale documente falsificate care arată rezultatul negativ al testului coronavirusului, a anunțat poliția. Vinovatul ar fi un român care a fost deja arestat în Oslo.

Un escroc român din Norvegia vinde rezultate false ale testului COVID-19
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   10:40

Marți, poliția din Oslo a arestat un cetățean străin pentru încălcarea restricțiilor de carantină. Deținutul a raportat apoi poliției un test negativ al coronavirusului, despre care se suspectează că este fals.

Poliția îl suspectează pe român că ar fi falsificat documente care să arate un răspuns negativ la testul COVID-19, informează portalul NRK

„O practică teribilă în Europa”

„Aceasta este o practică teribilă în Europa. Suntem foarte concentrați și încercăm să aflăm dacă a ajuns și în Norvegia”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Oslo, Andreas Meeg-Bentzen. 

Potrivit sursei citate, testele false se vând pe piaţa neagră locală cu aproximativ 200 coroane norvegiene (19 euro).

În prezent, cererea de arestare a românului este în curs de examinare. Cercetarea vizează dacă bărbatul poate fi acuzat de falsificarea documentelor şi privat de libertate pe o durată mai mare de timp.

„Ne îngrijorează faptul că astfel de documente sunt extrem de ușor de obținut online”, a mai spus Meeg-Bentzen, potrivit cpruia un fals test de coronavirus pot fi cumpărate cu doar 185 de coroane (17 euro). 

Oficialii norvegieni se tem că persoanele infectate în acest fel pot intra în țară și pot răspândi infecția.

10 zile de carantină pentru toţi cei care intră în ţară

Ministrul Sănătății din Norveguia a subliniat că toți cei care vin din străinătate trebuie să petreacă zece zile în carantină. La intrarea în ţară este necesar un rezultat negativ al testului coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Dacă străinii nu pot prezenta un rezultat negativ al testului coronavirus, este posibil să nu fie admiși în Norvegia. 

Măsura a intrat în vigoare din 9 noiembrie şi se aplică tuturor cetățenilor străini, cu excepţia călătorilor din țările vecine și a persoanele care îndeplinesc funcții publice importante.

 

 

×
Subiecte în articol: teste COVID
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close