Antena 3 CNN Actualitate Noul punct de trecere a frontierei cu Ungaria va lega Salonta de Békéscsaba. A fost semnat Acordul privind stabilirea conexiunii drumului

Noul punct de trecere a frontierei cu Ungaria va lega Salonta de Békéscsaba. A fost semnat Acordul privind stabilirea conexiunii drumului

Un nou punct de trecere a frontierei va fi deschis la Salonta. Acesta va lega orașele Salonta și Békéscsaba, urmând a fi conectat la autostrada M4 din Ungaria.

Noul punct de trecere a frontierei cu Ungaria va lega Salonta de Békéscsaba. A fost semnat Acordul privind stabilirea conexiunii drumului
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dani Amariei
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   16:00

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, au semnat în această săptămână la București acordul privind conexiunea Drumului Expres Arad – Oradea cu Ungaria, printr-un punct nou de trecere a frontierei în Salonta.

Drumul va lega orașele Salonta și Békéscsaba, prin nordul localității Méhkerék, urmând a fi conectat la autostrada M4 din Ungaria.

Proiectul presupune un nou drum care va avea o lungime totală de 50 de kilometri, din care 43 de kilometri vor fi construiți pe teritoriul statului maghiar și restul de 7 kilometri, în România.

"Cheia acestui succes este faptul că noi, pe partea ungară, vom duce Drumul Expres Budapesta – Békéscsaba până la granița cu România.

Citeşte şi: Poliţia de frontieră: "Vom bloca sistemul cu armele sale" | Ce acţiuni se vor face de Paşte

Atunci va exista posibilitatea ca acest drum să se interconecteze cu drumurile expres din țara dumneavoastră”, a precizat Péter Szijjártó.

"Ar trebui ca în vara acestui an să avem acordul de mediu pentru Drumul Expres, iar în toamnă se va finaliza proiectul tehnic, ca să putem lansa în lictație execuția până la sfârșitul acestui an.

Termenul de finalizare a întregului proiect este 2026”, a declarat Sorin Grindeanu.

Tronsonul va fi cuprins în proiectul Drumului Expres Arad – Oradea. Traseul Drumului Expres va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație.

Proiectul mai prevede drumul de legătură cu orașul Salonta (județul Bihor), de 5 km, și drumul de legătură cu Arad, de 3 km.

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane, iar valoarea totală estimată a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close