Antena 3 CNN Actualitate Nouă alertă de securitate în Capitală. Un turist italian beat fost prins când încerca să intre într-un muzeu, în noaptea de Revelion

Nouă alertă de securitate în Capitală. Un turist italian beat fost prins când încerca să intre într-un muzeu, în noaptea de Revelion

După episodul halucinant cu irlandezul care a pătruns prin efracție în Casa Poporului, după ce s-a drogat cu cocaină, o nouă alertă s-a dat în Capitală, în noaptea de Revelion.

Nouă alertă de securitate în Capitală. Un turist italian beat fost prins când încerca să intre într-un muzeu, în noaptea de Revelion
Sursa foto: MNAR
de Mia Lungu    |    01 Ian 2022   •   13:34

Un italian care s-a îmbătat în noaptea dintre ani, la o terasă din centrul Capitalei, a sărit apoi gardul Muzeului Colecțiilor de Artă, de pe Calea Victoriei. Acesta a fost imobilizat de jandarmul care asigura paza obiectivului, cu spray lacrimogen, până la sosirea unui echipaj de intervenție.

În data de 01.01.2022, în jurul orei 02.00, la Muzeul "Colecțiilor de Arta",  un jandarm, în timp ce se afla în serviciu  în postul de pază și supraveghere mobil permanent la obiectivul cultural susmenționat , a interceptat și ulterior retinut un barbat în stare de ebrietate, care a escaladat gardul instituției.

Acesta a reușit imobilizarea persoanei în cauza făcând uz de spray-ul iritant lacrimogen, pana la sosirea echipajului de intervenție solicitat în sprijin.

În urma verificării datelor persoanei s-a stabilit ca acesta se numește OLIVIERO DOMENICO ALESSANDRO, de cetățenie italiana, născut la Napoli în data de 01.06.1995.

În urma încercării de a pătrunde în obiectiv, persoana în cauza a fost sancționată cu amenda contravențională potrivit Lg.61/1991R în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

Persoana imobilizată a afirmat că înainte de a sari gardul a petrecut într-o locație din apropiere denumita "Grădina Monteoru".- un imobil cu curte de lângă obiectiv, unde funcționează un restaurant.

Patrimoniul muzeului nu a fost afectat de acest incident, au transmis reprezentanții galeriilor de artă.

În acest muzeu sunt expuse lucrări de Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Şirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiaţă cărora li se adaugă grafică europeană și japoneză, mobilier francez, covoare orientale dar și icoane populare din Transilvania. Aceste lucrări provind din 30 de colecții care au fost donate statului de colecționari și artiști din România.

Securitatea muzeului este asigurată de personal propriu și de Jandarmeria Română.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close