Antena 3 CNN Actualitate Număr record de apeluri la 112 din cauza caniculei. Medicii sunt în alertă

Număr record de apeluri la 112 din cauza caniculei. Medicii sunt în alertă

În ultimele zile, medicii de la Serviciul de Ambulanţă au răspuns la zeci de solicitări. Oamenii le-au cerut ajutorul, după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii excesive.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   09:31

Au fost sute de intervenții ale Serviciului de Ambulanță, în ultimele zile,  după ce oamenilor li s-a făcut rău din cauza căldurii.

Cei mai mulți dintre ei au ajuns la deshidratare severă.

"În contextul avertizărilor meteo de caniculă emise de la începutul lunii iulie, cea mai mare parte a apelurilor de urgență anunțate la 112 au vizat solicitări de asistență medicală din partea echipajelor de la Ambulanță și de la SMURD.

În perioada 01 – 23 iulie a.c., la nivel național, operatorii STS ai Serviciul de urgență 112 au preluat 783.969 de apeluri, din care 396.690 (50,60%) au constituit cazuri de urgență.

Dintre acestea, 183.833 au fost urgențe medicale (46,34%)", potrivit STS.

"Suntem în a 10-a zi cu temperaturi foarte ridicate. Serviciul de Ambulanță București Ilfov a făcut față tuturor solicitărilor.

Doar în ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanță au apelat 1397 de persoane, dintre acestea 796 au prezentat urgențe de cod roșu, cazuri foarte grave și de cod galben, cazuri grave.

Citește și: Diferenţă de 16 grade Celsius de la o zi la alta, după caniculă. Mihai Huştiu, ANM: "O masă de aer rece va coborî dinspre Europa Centrală"

114 persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță, 23 de persoane au prezentat lipotimii, senzație de pierdere a stării de conștiență, iar 7 persoane au făcut sincopă adică și-au pierdut starea de conștiență pentru scurt timp.

Ne așteptăm ca și marți, numărul solicitărilor să fie foarte mare.

Recomandăm să ca oamenii să aibă grijă în această perioadă, să poarte haine deschide la culoare, din material vaporos, care să acopere cât mai mult din suprafața corpului.

Capul va fi acoperit cu pălărie sau șapcă.

Este important ca în această perioadă să nu facem expunere voluntară la soare în intervalul orar 11-18", a spus Alis Grasu, managerul SABIF.

×
Subiecte în articol: serviciu de ambulanta apeluri 112
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close