Antena 3 CNN Actualitate Avionul şi limuzina lui Nicolae Ceauşescu au fost vândute la licitaţie

Avionul şi limuzina lui Nicolae Ceauşescu au fost vândute la licitaţie

Limuzina pe care Nicolae Ceauşescu a primit-o de la ultimul şah al Iranului a fost vândută cu 95 de mii de euro la licitaţie, după ce a avut un preţ de pornire de patru mii de euro. Au mai fost licitate şi două avioane prezidenţiale produse în România. Primul a fost al lui Nicolae Ceauşescu şi a fost cumpărat de un străin pasionat de istoria României, cu un preţ de 120.000 de euro. Cu al doilea avion prezidenţial mergea în vizite oficiale Ion Iliescu: aparatul de zbor a fost adjudecat pentru suma de 165.000 de euro. Ambele avioane au avut un preţ de pornire de 25.000 de euro.

Avionul şi limuzina lui Nicolae Ceauşescu au fost vândute la licitaţie
de Laura Dinu    |    28 Mai 2021   •   11:04

Limuzina primită cadou de Nicolae Ceaușescu de la șahul Iranului a fost cumpărată de un colecționar român care a vrut să-şi păstreze anonimatul. Prețul de pornire al mașinii a fost de 4.000 de euro.

La licitație au fost puse la vânzare peste 200 de obiecte de lux şi de colecţie, iar pe lângă maşina lui Nicolae Ceauşescu au mai fost vândute şi două avioane prezidenţiale.

”Bijuterii de lux, ceasuri exclusiviste, genți semnate de brandu-uri consacrate sau cele mai importante, care au stârnit interesul colecționarilor dar şi al pasionaților de obiecte de colecție sunt două avioane prezidențiale şi o mașină de colecție ce a aparținut lui Nicolae Ceaușescu”, a declarat Alina Panico, PR casă de licitații. 

Modelul de avion ROMBAC ONE-ELEVEN a fost prima aeronavă de pasageri,cu reacţie, produsă în România. Au fost construite 9 exemplare între anii 1963-1982. Avionul folosit de Nicolae Ceaușescu în deplasări a fost cumpărat de un cetăţean străin pasionat de istoria României, pentru suma de 120.000 de euro, iar cel folosit de Ion Iliescu în deplasări oficiale a fost cumpărat cu 165.000 de euro de către un colecţionar român. Ambele aeronave au avut un preţ de pornire de 25 de mii de euro.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu licitatie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close