Antena 3 CNN Actualitate Ochi, controlat judiciar

Ochi, controlat judiciar

Ochi, controlat judiciar
30 Apr 2015   •   13:18

Deputatul PSD Ion Ochi a fost pus sub control judiciar de DNA. Acesta a spus că măsura i se pare una firească. Ochi este acuzat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov ar fi aprobat contracte cu dedicaţie.

"S-a dispus controlul judiciar. Mi se pare o măsură firească pe care o au şi alţi coinculpaţi în acest dosar. Voi respecta ceea ce s-a dispus şi mă voi prezenta şi la Poliţie, iar acolo mi se va aduce la cunoştinţă ce măsuri mi se impun. Deocamdată nu ştiu. Am nişte restricţii de a lua legătura cu anumite persoane din dosar şi le voi respecta", a declarat Ion Ochi la ieşirea din sediul DNA Braşov unde a mers însoţit de 2 avocaţi.

Ion Ochi a mai spus că va veni în continaure în Parlament, fiindcă nu are nicio restricţie în acest sens. "O să mă duc în continaure la Parlament, pentru că nu am lipsit niciodată şi pentru că le-am promis colegilor mei că nu voi lipsi până la finalul mandatului", a precizat deputatul.  

Astfel, pe tot parcursul controlului judiciar, deputatul va trebui să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. - DNA Braşov;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. - DNA Braşov cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la IPJ Braşov - Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu depăşească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
f) să nu ia legătura cu persoane expres menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Dacă va încălca aceste prevederi procurorii vor schimba măsura constrolului judiciar cu cea a arestului la domiciliu sau cu arestarea preventivă. Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă".

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close