Antena 3 CNN Actualitate Olimpica de la Buşteni are ritm cardiac, dar respiră în continuare cu ajutorul aparatelor. Medicii au încheiat resuscitarea

Olimpica de la Buşteni are ritm cardiac, dar respiră în continuare cu ajutorul aparatelor. Medicii au încheiat resuscitarea

Olimpica de la Buşteni are ritm cardiac, dar respiră în continuare cu ajutorul aparatelor. Medicii au încheiat resuscitarea
Sursa foto: Foto captura Antena 3
08 Ian 2013   •   18:13

Eleva de 13 ani, aflată în tabără la Buşteni şi care marţi dimineaţă a fost găsită în şoc hipotermic, a făcut stop cardio-respirator iar medicii încearcă în continuare să o resusciteze, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, citat de Mediafax.
   
Update 18:08: Inima elevei de 13 ani bate singură, după mai multe ore în care medicii de la spitalul din Sinaia i-au făcut masaj cardiac extern, însă fata respiră în continuare cu ajutorul unui aparat.
   
Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat că fata respiră în continuare cu ajutorul unui aparat, dar că inima ei bate acum singură, medicii renunţând la masajul cardiac extern.
   
Timp de mai multe ore inima fetei a bătut susţinută de masajul cardiac extern făcut de medicii de la SMURD şi de cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului.
   
Medicii de la unitatea spitalicească au reuşit să crească temperatura corpului fetei la aproximativ 31 de grade, cu peste zece grade în plus faţă de cât avea fata în momentul în care a fost găsită.
   
Directorul medical al Spitalului din Sinaia a mai declarat că pacienta este asistată în permanenţă de trei medici, între care un specialist în terapie intensivă şi doi specialişti în medicina de urgenţă.
   
Fata va fi transportată la o unitate sanitară din Bucureşti doar în momentul în care transportul nu va prezenta vreun risc pentru viaţa ei.


Update 16:17
: Temperatura elevei de 13 ani a urcat, în urma manevrelor de resuscitare, de la circa 20 de grade la 32 de grade, dar starea fetiţei nu este încă stabilă şi nu poate fi transferată la Bucureşti, au precizat, marţi, autorităţile, scrie Mediafax.
   
Prefectul judeţului Prahova a anunţat, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, că fetiţa se află în manevre de resuscitare continuă, masaj cardiac extern şi oxigeno-terapie, iar temperatura acesteia este în creştere.
   
"Temperatura a crescut. Dacă dimineaţă, la 7.53, erau 20 de grade, a ajuns în prezent la 32 grade. Se continuă aceste manevre, sperăm într-o eveoluţie favorabilă", a spus prefectul.
   
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a precizat însă că eleva nu este încă stabilizată şi nu poate fi transportată în Capitală.
   
"Momentan, până ce nu este stabilizată şi restabilit ritmul cardic, noi nu putem să o mişcăm de acolo. Ni s-a solicitat transferul ei, rămânem în legătură cu colegii de la Sinaia, în momentul în care se restabileşte ritmul cardiac şi este stabilă, o să întreprindem orice măsură necesară ca să o transferăm către Bucureşti", a spus Arafat.


Update 16:15
:
Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei de 13 ani care se afla în tabără la Buşteni şi care a ajuns la spital în comă după ce a căzut de la etajul al treilea al clădirii în care era cazată.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Daniel Radu, a declarat că Poliţia Buşteni a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care eleva de 13 ani a ajuns în comă la spital, cu hipotermie.
   
Surse din rândurile anchetatorilor au precizat că sunt luate în calcul mai multe ipoteze, între care aceea a unei tentative de sinucidere, dar şi ipoteza unei căderi accidentale de la etaj.

*********

Potrivit sursei citate, medicii Spitalului Sinaia încearcă în continuare resuscitarea fetiţei.
   
Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat, la rândul său, că fata a fost adusă la spital în comă profundă, temperatura corpului ei fiind de 20 de grade când a fost adusă la spital. Tămăduianu a precizat că temperatură a fost crescută la 28,5 grade, iar medicii de la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului din Sinaia îi fac pe rând masaj cardiac fetei.
   
Conform surselor citate, fata este ventilată mecanic, respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen, iar funcţia cardiacă şi cea respiratorie sunt monitorizate în permanenţă. De asemenea, echipajul SMURD şi medicii de la centrul de primiri urgenţe al spitalului din Sinaia fac pe rând masaj cardiac extern.
   
Potrivit protocolului în astfel de situaţii, resuscitarea continuă până când temperatura corpului pacientului ajunge la valoarea normală.
   
Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Sinaia a precizat că fata va fi transportată la un centru medical "de excelenţă" pentru efectuarea de tomografii şi alte examene de specialitate "în momentul în va putea fi transportată în condiţii de securitate pentru viaţa ei".
   
Medicul Constantin Roman Tămăduianu a mai precizat că familia fetei a ajuns la spitalul din Sinaia.
   
Eleva de 13 ani a ajuns la spital în stare critică, marţi dimineaţă, după ce ar fi căzut de la etajul al treilea al clădirii unde era cazată, fiind găsită căzută de către un profesor.


×
Subiecte în articol: SMURD
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close