Antena 3 CNN Actualitate Oprea, despre Vila Dante: Traian Băsescu nu a cerut renovare

Oprea, despre Vila Dante: Traian Băsescu nu a cerut renovare

Oprea, despre Vila Dante: Traian Băsescu nu a cerut renovare
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Iul 2012   •   18:49

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, declară că informaţiile "vehiculate şi girate personal" de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante "reprezintă o diversiune" şi că Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea vreunei astfel de lucrări, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu a transmis, printr-un comunicat de presă, o serie de precizări "referitor la acuzaţiile false şi nefondate" formulate marţi de premierul Victor Ponta "cu privire la renovarea Vilei Dante care ar fi fost solicitată" de Traian Băsescu.
   
Domnul Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al României, a locuit şi locuieşte în prezent la vila Lac 3", menţionează sursa citată.
   
Bogdan Oprea precizează totodată că "activităţile de renovare şi amenajare a vilelor care sunt proprietate de stat sunt decise de Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)".    

De asemenea, în comunicat se arată că "Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea vreunei lucrări de renovare sau amenajare a vilei Dante".
   
Premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază.
   

×
Subiecte în articol: vila dante vila dante
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close