Antena 3 CNN Actualitate Ora Pământului 2023. Palatul Cotroceni stinge luminile cu ocazia evenimentului "Earth Hour"

Ora Pământului 2023. Palatul Cotroceni stinge luminile cu ocazia evenimentului "Earth Hour"

Mai multe instituţii publice din București, dar şi organizaţii, marchează sâmbătă, 25 martie, "Ora Pământului".

Ora Pământului 2023. Palatul Cotroceni stinge luminile cu ocazia evenimentului "Earth Hour"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    25 Mar 2023   •   13:23

Administrația Prezidențială continuă și anul acesta tradiția de a marca în ultima sâmbătă din luna martie Ora Pământului, când cetățeni, instituții publice, organizații neguvernamentale și companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră.

Administrația Prezidențială informează că se alătură demersului sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul orar 20.30-21.30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni.

Gestul simbolic de stingere a luminilor este un semnal că este înțeleasă importanța protejării Planetei Pământ și a resurselor acesteia.

Citește și: O regiune din Antarctica se topește rapid | Avertismentul oamenilor de ştiinţă

"Sprijinirea politicilor publice care asigură un mediu curat, în special cele care vizează reducerea poluării și limitarea schimbărilor climatice, reprezintă un angajament al Președintelui României, Klaus Iohannis", arată sursa citată.

Evenimentul "Ora Pământului" a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

În anul 2008, "Ora Pământului" a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close