Antena 3 CNN Mediu O regiune din Antarctica se topește rapid | Avertismentul oamenilor de ştiinţă

O regiune din Antarctica se topește rapid | Avertismentul oamenilor de ştiinţă

O regiune din Antarctica se topește rapid. Peste 3 000 de miliarde de tone de gheață au fost pierdute în doar 25 de ani în regiune. Ce spun oamenii de ştiinţă.

O regiune din Antarctica se topește rapid | Avertismentul oamenilor de ştiinţă
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    21 Mar 2023   •   16:11

Oamenii de știință care cercetează Amundsen Sea Embayment, o regiune din vestul Antarcticii, spun că ghețarii acesteia joacă un rol-cheie în creșterea nivelului mărilor lumii, deoarece au suficientă apă pentru a crește nivelul global cu peste un metru, potrivit Sky News.

Peste 3 000 de miliarde de tone de gheață au fost pierdute în doar 25 de ani în regiunea din Antarctica care se schimbă cel mai rapid.

Dacă această cantitate de gheață ar fi îngrămădită pe Londra, ar fi stivuită pe o înălțime de 2 km, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Leeds. În cazul în care ar fi îngrămădită deasupra Manhattan-ului, clădirea Empire State Building ar putea fi îngropată de 137 de ori, gheața având o înălțime de 61 km.

Situată în vestul Antarcticii, Marea Amundsen este formată din 20 de ghețari majori și acoperă o suprafață de peste patru ori mai mare decât cea a Regatului Unit.

×
Subiecte în articol: oameni de stiinta topirea ghețarilor
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close