Antena 3 CNN Actualitate Premierul Orban revine asupra introducerii restricţiilor de deplasare pe timp de noapte. "Suntem departe ..."

Premierul Orban revine asupra introducerii restricţiilor de deplasare pe timp de noapte. "Suntem departe ..."

Premierul Ludovic Orban a revenit, duminică, asupra declaraţiilor făcute cu o zi înainte, când a anunţat că autorităţile evaluează posibilitatea restricţiilor de deplasare pe timp de noapte.

Premierul Orban revine asupra introducerii restricţiilor de deplasare pe timp de noapte. "Suntem departe ..."
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2020   •   16:45

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, dacă ia în calcul interzicerea deplasărilor pe timp de noapte, măsură specifică instituirii stării de asediu şi care este în vigoare în anumite state europene, de pildă în Franţa.

Declaraţia de sâmbătă a premierului: 

"Avem în evaluare o astfel decizie, dar vrem să vedem, în schimb, efectul măsurilor luate prin lege şi prin Hotărârea de Guvern, de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mie.

(Întrebare: în cât timp am putea ajunge la aceste restricţii?) - Se face evaluarea, sunt localităţi importante, inclusiv Bucureşti, în care urmărim rezultatele măsurilor în vigoare."

Duminică, Orban a spus că autorităţile sunt "departe" de adoptarea oricărei restricţii suplimentare:

(Reporter: Se ia în calcul introducerea declaraţiei pe proprie răspundere?)

(Ludovic Orban) "- Nu vă grăbiţi, suntem în evaluarea eficienţei măsurilor introduse la depăşirea diferitelor praguri (...) Suntem în evaluări referitoare la orice altă măsură care să reducă riscul de răspândire dar, deocamdată, suntem departe de a lua vreo decizie cu privire la vreo restricţie suplimentară."

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close