Antena 3 CNN Actualitate Organizatorii de evenimente amenință că dau în judecată Guvernul

Organizatorii de evenimente amenință că dau în judecată Guvernul

Cinci asociaţii din domeniul organizării de evenimente au trimis o scrisoare deschisă executivului, prin care cer de urgenţă acordarea finanţării pentru schema de ajutor stat aprobată în luna ianuarie.

Organizatorii de evenimente amenință că dau în judecată Guvernul
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2021   •   15:09

Schema de stat aprobată în luna ianuarie, prevedea susținerea sectorului cultural afectat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, în vederea relansării activității culturale.

Nu există niciun sprijin acordat de către stat, pentru industria culturală și de evenimente, deși, a fost cea mai afectată industrie, de către pandemia de Coronavirus.

Singurele ajutoare din partea statului au fost șomajul tehnic și indemnizațiile acordate artiștilor.

”Dupa 16 luni de la declararea pandemiei în România, încă, sectorul cultural și de evenimente nu a primit niciun ajutor financiar pentru a compensa pierderile din anul 2020 și mai ales din 2021.

Am asistat acum cateva zile la niște declarații ale vicepremierului Dan Barna care spunea că trebuie înăsprite condițiile de acces la evenimente pentru a sprijini campania de vaccinare.

Am fost uimiți să vedem că se ia o asemenea decizie fără nici o bază medicală”, declară preşedintele Asociaţiei Lucrătorilor în Industria Spectacolelor, Bogdan Nedelcu, la Antena 3.

Ca urmare, mai multe asociații din domeniu, au decis ca în cazul în care nu va exista nici o compensare și se va continua cu normele discriminatorii, să se acționeze în instanță pentru a verifica baza legală a deciziilor luate.

”Un nou val pandemic ar însemna distrugerea sectorului cultural și de evenimente, în special din domeniul privat. Nu cred că putem să mai facem față, fără nici un sprijin din partea autorităților”, a mai declarat Bogdan Nedelcu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: evenimente cultura guvern proces
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close