Antena 3 CNN Actualitate (P) Clinică pentru bolnavii de cancer din Timişoara, dotată de Asociaţia Elpis cu televizoare

(P) Clinică pentru bolnavii de cancer din Timişoara, dotată de Asociaţia Elpis cu televizoare

(P) Clinică pentru bolnavii de cancer din Timişoara, dotată de Asociaţia Elpis cu televizoare
20 Ian 2015   •   16:54

Într-o lume în care tot mai mulţi oameni trăiesc cu grija zilei de mâine şi interesul personal este deseori pus înaintea celui colectiv, gesturile de bunătate şi întrajutorare sunt asemenea unor lumini în întuneric. Dar atunci când există voinţă şi bunăvoinţă, când inima deschisă şi mintea ageră lucrează împreună, se găsesc soluţiile optime, iar miracolele ajung să ne fie la îndemână. Parte a unui sistem ingenios, care îmbină în mod eficient componenta socială cu cea de business, Asociaţia Elpis din Timişoara are ca principal obiect de activitate "realizarea de fapte bune". O face ori de câte ori cineva necesită sprijin şi asistenţă, iar acest lucru înseamnă un full-time job, având în vedere că sunt mulţi cei pentru care un ajutor cât de mic înseamnă enorm.

Si de data aceasta Asociaţia Elpis a răspuns pozitiv demersului iniţiat la sfârşitul anului trecut de reprezentanţii campaniei Help25 și ai Asociației OncoHelp, privind dotarea saloanelor Secției de Îngrijiri Paleative a clinicii OncoHelp din Timişoara cu televizoare LED, care să aducă o mângâiere bolnavilor internați aici. Este vorba despre oameni suferinzi, aflați în stadii avansate ale bolii, care-și petrec zilele pe paturile spitalului și pentru care un televizor înseamnă ieșirea din monotonie, o pată de culoare pe albul peretelui de spital. Amintind tuturor că adevărata împlinire este posibil de atins atunci când împărţim cu ceilalţi succesul şi bunăstarea noastră, că o bucurie mică poate alina chiar şi o durere mare, Asociația Elpis a dotat cu televizoare color 16 saloane ale clinicii de oncologie.

De fapt, acesta este doar unul dintre numeroasele proiecte pe care le derulează, iar pe viitor intenţia este aceea de a-şi extinde activitatea cât mai mult, la nivel naţional. "Această Asociație a luat naștere tocmai din dorința de a-i ajuta pe cei cu care viața a fost mai puțin darnică și de a le oferi o rază de speranță, participând activ la corectarea unor anomalii apărute în societate, prin campanii coerent și responsabil desfășurate. Bucuria de a dărui și de a simți bucuria celui care primește nu poate fi comparată cu nimic", a declarat doamna Liliana Ghibea, psiholog și președinte al Asociației Elpis Timişoara. Mai mult decât atât, ca proiect al companiei Sky Group – lider naţional în producţia şi distribuţia de consumabile pentru imprimante inkjet, laser şi copiatoare, Asociaţia Elpis oferă oricui posibilitatea ca, prin intermediul ei, să facă o faptă bună, fără prea mult efort. Vă întrebaţi cum?

Simplu: în cadrul acestui proiect, compania Sky Group donează un procent de 10% din cifra de afaceri realizată din vânzarea de consumabile, pentru soluţionarea diverselor cauze sociale. Astfel, prin achiziţionarea unor produse de larg consum, de care avem oricum nevoie în permanenţă, se contribuie automat, fără un efort financiar, la strângerea de fonduri. Procedeul nu presupune realizarea de donaţii şi nici nu necesită o implicare directă, este suficient să vă soluţionaţi nevoile de consumabile pentru imprimante prin intermediul acestui parteneriat şi astfel veţi deveni parte a unui amplu proiect umanitar, oferind în acest mod o şansă şi o speranţă celor care au cu adevărat nevoie de ajutor. Mai multe detalii privind modalitatea de funcţionare şi avantajele unui astfel de sistem găsiţi chiar pe site-ul Asociaţiei Elpis: www.asociatia-elpis.ro.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close