Antena 3 CNN Actualitate (P) Cum îți protejezi telefonul pe timp de vară

(P) Cum îți protejezi telefonul pe timp de vară

Vara e în toi și abia așteptăm să ne bucurăm de beneficiile sale. Dar nu același lucru poate fi spus și despre telefoanele noastre, care nu se împacă foarte bine în prezența soarelui. De fapt, orice dispozitiv se comportă ciudat la peste 30 de grade, iar efectele pot fi devastatoare pentru baterie, procesor și display.

(P) Cum îți protejezi telefonul pe timp de vară
de Georgiana Adam    |    10 Aug 2020   •   12:05

Există totuși măsuri prin care să ne protejăm telefonul de caniculă. Pentru cei care abia și-au cumpărat un dispozitiv sau aveau de gând să-și cumpere telefoane în rate, sunt sfaturi utile, menite să protejeze o investiție importantă.

Nu-l lăsa în mașină

Dacă ții cu adevărat la telefonul tău, ține-l aproape tot timpul, mai ales după ce ai parcat mașina. Temperatura atinge niveluri vulcanice într-o mașină lăsată sub soare. Și, chiar dacă razele soarelui nu ating direct telefonul, cele peste 40 de grade din habitaclu vor face prăpăd în circuitele dispozitivului.

Nu-l lăsa nici în buzunar

Când temperatura e ridicată, ultimul lucru de care telefonul tău are nevoie este să simtă și căldura ta corporală. Dacă vrei să se mai răcorească sau să mai economisești o urmă de baterie, ești mai câștigat dacă îl ții în mână.

Nu-l folosi când nu e cazul

O altă sursă de căldură este chiar telefonul. Orice dispozitiv se încinge când este folosit. Dacă simți că temperatura e deja greu de suportat, încearcă să nu suprasolicți mecanismul intern al telefonului, dacă nu ai nevoie efectiv de el. Jocurile sau navigatul pe rețelele de socializare pot să aștepte până ajungi acasă. O altă soluție de urgență ar fi să activezi modul Airplane când nu ai nevoie să dai apeluri sau să navighezi online.

Încarcă-l la umbră

Când ajungi, într-un final, la o priză, ai grijă să nu fie expus la soare. Bateria are tendința de a se încinge când este lăsată la încărcat, ca efect al transferului de energie electrică. Dacă adaugi la această încălzire și căldura soarelui, circuitele nu vor fi foarte încântate. De asemenea, ai grijă să nu acoperi telefonul când este băgat în priză, din aceleași considerente. Cel mai bine ar fi să-l lași la încărcat pe o suprafață dreaptă și răcoroasă.

Un telefon protejat de soare și temperaturile verii îți va fi de folos pentru mai mulți ani. Iar dacă alegi un model performant de la început, poți fi sigur că va fi mai longeviv și mai relevant din punct de vedere tehnologic. Ca să-ți fie alegerea mai ușoară, folosește CardAvantaj pentru a cumpăra telefonul și plătește-l în rate fără dobândă*.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close