Antena 3 CNN Actualitate Pagube produse de furtuni în judeţele Vaslui şi Iaşi

Pagube produse de furtuni în judeţele Vaslui şi Iaşi

Pagube produse de furtuni în judeţele Vaslui şi Iaşi
09 Iul 2015   •   19:01

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Situații de Urgențe (ISU) Iași au fost asaltați joi de apelurile telefonice venite din partea cetățenilor care anunțau că sunt afectați de furtună, scrie Agerpres.
 
"Cele mai multe apeluri au venit din zona Pașcani, Ruginoasa, Sârca, Târgu Frumos. Acolo a poluat cu grindină și a fost vijelie. Multe dintre apelurile primite în ultima oră reclamă că sunt crengi și chiar copaci smulși de furtună", a declarat cpt. Ionuț Nanu, reprezentant ISU.

Furtuna a făcut ravagii și în municipiul Iași. În cartierul Podu Roș mai multe tonete au fost doborâte de furtună. Probleme au fost și în zona Podu de Piatră, Nicolae Iorga, Splai Bahlui, Copou sau Centru, unde mai multe străzi au fost inundate și copacii rupți.
 
O furtună puternică a produs joi după-amiază mai multe pagube şi în orașul vasluian Negrești.
 
Potrivit primarului de Negrești, Vasile Voicu, mai multe case au fost inundate, apa s-a adunat pe străzi, iar un copac a căzut peste Centrul de Tineret, distrugând acoperișul.

"Ploaia a produs pagube însemnate. Am cerut ajutorul pompierilor pentru înlăturarea efectelor ploii abundente. După aceste zile caniculare potopul s-a abătut peste oraș. Trebuie să ne mobilizăm să ajutăm persoanele afectate", a declarat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu.

La fața locului intervin reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Negrești.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close