Antena 3 CNN Actualitate Pană masivă la Facebook. Sunt afectate și Whatsapp și Instagram. Purtătorul de cuvânt al Facebook explică situația pe Twitter

Pană masivă la Facebook. Sunt afectate și Whatsapp și Instagram. Purtătorul de cuvânt al Facebook explică situația pe Twitter

O pană de anvergură a afectat, luni, serviciile Facebook, WhatsApp și Instagram, căderea acestor platforme fiind sesizată de utilizatori pe alte rețele sociale.

Pană masivă la Facebook. Sunt afectate și Whatsapp și Instagram. Purtătorul de cuvânt al Facebook explică situația pe Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2021   •   19:12

UPDATE 20.30: Pana Facebook se resimte în România de peste 2 ore

Numărul raportărilor care semnalau căderea serviciilor Facebook, WhatsApp și Instagram a atins, în România, un maxim de aproape 5.000 în jurul orei 19.

La ora 20.30, la mai bine de două ore de la primele semnalări, serviciile celor trei platforme erau încă inactive.

CNN și alte companii internaționale de presă au confirmat primele relatări, care indicau că este vorba despre o pană la nivel global.

UPDATE: Un purtător de cuvânt al Facebook explică situația pe Twitter 

Andy Stone, un purtător de cuvânt al Facebook, a postat pe Twitter: "Suntem conștienți că unii utilizatori întâmpină probleme când încearcă să acceseze aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm să readucem lucrurile la normal pe cât de repede posibil și prezentăm scuze pentru inconveniente".

New York Times remarcă faptul că, în vreme ce problemele platformei Facebook sunt relativ comune, o astfel de pană, care afectează toate aplicațiile de mesagerie și de postare de conținut, este rară.

Știrea inițială

Conform site-ului downdetector.com, numărul raportărilor privind serviciile nefuncționale ale Facebook a explodat, luni, în jurul orei 18.30, ora României.

Internauții au migrat pe Twitter și pe alte platforme pentru a sesiza incidentul. Au fost afectați utilizatori din Europa, dar și din America de Nord și din America Latină, conform mesajelor postate.

În cazul României, downdetector.com consemnează un vârf al raportărilor la ora 18.43, cu peste 3.400 de incidente semnalate (captura următoare).

La ora 19.20, la circa 50 de minute de la momentul aproximativ al căderii serviciilor, Facebook web pentru desktop și mobil și WhatsApp web erau în continuare nefuncționale, serverele întorcând mesaje de eroare.

Aplicațiile pentru mobil puteau fi lansate dar fără conectivitate, nefiind posibilă transmiterea mesajelor.

Durata neobișnuită a acestui incident și lipsa momentană a informațiilor privind cauzele i-au determinat pe unii să trateze situația cu umor negru, precum utilizatorul Twitter @Jaanaki30, care a distribuit următoarea fotografie.

×
Subiecte în articol: Facebook pana
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close