Antena 3 CNN Actualitate Panică la grădiniţă. 4 copii au reacţionat pozitiv la testele TBC, după ce educatoarea a venit bolnavă

Panică la grădiniţă. 4 copii au reacţionat pozitiv la testele TBC, după ce educatoarea a venit bolnavă

Panică la grădiniţă. 4 copii au reacţionat pozitiv la testele TBC, după ce educatoarea a venit bolnavă
Sursa foto: foto: pathmicro.med.sc.edu
24 Mai 2012   •   17:20

Patru dintre cei 147 de copii de la grădiniţa 27 din Oradea, unde o educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză, au reacţionat pozitiv la testul pentru bacilul Koch, copiii urmând să fie evaluaţi clinic şi radiologic, vineri, la Dispensarul TBC Oradea, scrie Mediafax.
   
Marius Pîrcioagă, Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a declarat că patru din cei 147 de copii ai grădiniţei 27 din Oradea au reacţionat pozitiv la testul pentru bacilul Koch, copiii urmând să fie evaluaţi clinic şi radiologic, vineri, la Dispensarul TBC Oradea.
   
"Copiii au prezentat o reacţie pozitivă, hiperergie, la testul pentru bacilul Koch. Sunt copii din grupa mijlocie, unde lucra educatoarea diagnosticată cu TBC. Vineri, copiii vor fi supuşi unor analize suplimentare", a declarat şeful DSP Bihor. El a precizat că reacţia pozitivă poate să fie determinată şi de o alergie ori o infecţie respiratorie.

Întregul imobil în care funcţionează Grădiniţa 27 urmează să fie dezinfectat cu substanţe specifice şi închis pentru 24 de ore, după care se va face curăţenie generală. De asemenea, pentru că grădiniţa era frecventată de elevii Colegiului Pedagogic "Iosif Vulcan", în perioada de practică, aceştia vor fi testaţi în zilele următoare.
  
Un număr de 147 de copii de la Grădiniţa 27 din Oradea şi aparţinătorii acestora au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch, după ce una din educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză.
 
  

×
Subiecte în articol: TBC teste gradinita diagnostic Oradea
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close