Antena 3 CNN Actualitate Paradoxul sărbătorilor. Crăciun 100% românesc...dar cu produse din import

Paradoxul sărbătorilor. Crăciun 100% românesc...dar cu produse din import

Paradoxul sărbătorilor. Crăciun 100% românesc...dar cu produse din import
de O.P.    |    22 Dec 2011   •   06:36

Aproximativ un sfert din masa de Crăciun a unui român este asigurată din import, pentru că o bună parte din carnea de porc, cozonacii şi fructele consumate în această perioadă se aduce din străinătate.

Românii sacrifică în această lună cel puţin 2,5 milioane porci. În general, cea mai mare parte a porcilor crescuţi în gospodăriile populaţiei este sacrificată înaintea Crăciunului, ceea ce mai scade consumul din import. Chiar şi aşa, vor fi aduse din străinătate 50.000 tone de carne de porc.

În schimb, cozonacii româneşti rămân în preferinţele a peste 80% dintre români. Circa şase milioane de cozonaci se vor produce pentru perioada Sărbătorilor. Din afară urmează se fie aduşi în ţară un milion de cozonaci produşi în Italia.

În ceea ce priveşte consumul de fructe, este în majoritate reprezentat de importuri, mai ales că în perioada Crăciunul sunt preferate citricele şi bananele, din care se importă, numai în luna decembrie, 50.000 tone. Li se adaugă merele, perele, strugurii, care se găsesc din abundenţă pe piaţă în această perioadă şi care, în cea mai mare parte, sunt aduse tot din străinătate.




×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close