Antena 3 CNN Actualitate Parc din Băile Herculane, defrişat de patronul unei terase

Parc din Băile Herculane, defrişat de patronul unei terase

Parc din Băile Herculane, defrişat de patronul unei terase
Sursa foto: Baile Herculane
30 Mai 2009   •   20:05

Orice este posibil in Romania. Drept dovadă, la Herculane, de exemplu, patronul unei terase a defrişat câteva sute de metri pătraţi din parcul central al oraşului pe motiv că terenul respectiv îi aparţine. Aşa că, întreprinzător, s-a apucat să cultive pomi fructiferi şi tufe de căpşuni, în locul parcului public.

Patronul terasei din Herculane le-a dat ordin angajaţilor să taie toţi copacii, care din 1970 înfrumuseţau centrul staţiunii. Primăria oraşului a încercat fără succes să oprească defrişarea. Pentru a fi mai convingător, omul de afeceri a pus chiar el mâna pe târnăcop. Poliţiştii au încercat şi ei să-l convingă pe bărbat că nu are dreptul să taie copacii. Afaceristul susţine că a cumpărat parcul central din Herculane în urmă cu doi ani şi are dreptul să-l folosească cum vrea.

Pentru că a tăiat copacii de pe domeniul public şi a construit o terasă fără autorizaţie, omul de afaceri s-a ales cu două amenzi, în valoare de 200.000 de lei. În plus, i s-a întocmit şi un dosar de cercetare penală.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Baile Herculane
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close